Dieta care te „salvează” de Sărbători. Alimentul banal face diferența
- Mihaela Dan
- 11 decembrie 2019, 20:30
În perioada Sărbătorilor, cu atâtea bunătăți pe masă, este foarte greu să nu punem pe noi câteva kilograme. După această perioadă aglomerată din an –din punct de vedere alimentar- nu știm cum să facem să scăpăm mai repede de kilogramele nedorite.
Dietele drastice nu reprezintă o variantă sigură, căci ne pun sănătatea în pericol, dar dacă acestea sunt urmate pentru o perioadă scurtă de timp, putem obține rezultatele dorite și să ne păstrăm sănătatea în siguranță.
Dieta de sezon: dieta cu portocale.
Portocalele sunt unele dintre cele mai bune fructe și au o gamă largă de beneficii: sunt bogate în vitamina C, care îmbunătățește sistemul imunitar si previne infecții diferite, precum și minerale – calciu, fosfor și fier și au extrem de puține calorii.
Cum arată meniul acestui regim de slăbire, pentru două săptămâni:
Ziua 1
Mic dejun: o portocală, un ceai verde și o felie de pâine prăjită
Prânz: o portocală și un ou fiert
Cină: 2 roșii, 2 ouă fierte și o salată verde cu puțină zeamă de lămâie
Gustări: câte o ceașcă de chefir și câte o felie de pâine prăjită
Zilele 2 și 3
Meniul este același, dar în loc de ouă fierte, mâncați mușchi de vită la grătar (sau piept de pui)
Zilele 4 și 5
Înlocuiți carnea de vită cu brânză de vaci
Ziua 6
Înlocuiți brânza de vaci cu pește la grătar sau gătit cât mai simplu la cuptor
Ziua 7
Repetați meniul primei zile
Zilele 8-14
Repetați meniul primei săptămâni
Dacă urmați cu strictețe această dietă, vă hidratați corespunzător și faceți și puțină mișcare, în cele 14 zile puteți să pierdeți cam 7 kilograme, scrie doctorquinn.ro.