Evenimentul Zilei > International > Diaspora amenință: „Vom ieși în stradă în preajma zilei de 10 august”
Diaspora amenință: „Vom ieși în stradă în preajma zilei de 10 august”

Diaspora amenință: „Vom ieși în stradă în preajma zilei de 10 august”

Diaspora este nemulțumită de lipsa de transparență a Guvernului, afirmând că trebuie să înlăture suspiciunile referitoare la numărul real de cazuri de infecții cu SARS-CoV-2. În caz contrar va ieși în stradă în preajma zilei de 10 august.

 

Guvernul României a fost interpelat sâmbătă de Filialele din Diaspora ale Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), reunite sâmbătă la Frankfurt și care îi cer să facă verificări suplimentare privind numărul real de infectați cu noul coronavirus.

Reprezentanții filialelor au precizat că românii din străinătate se găsesc în fața imposibilități revenirii acasă, pentru că la întoarcerea în țările unde lucrează vor fi obligați să intre în carantină.

Românii din diaspora anunță că în cazul în care guvernații de la București nu vor dovedi transparență pentru a elimina suspiciunile referitoare la numărul real de cazuri de infecții cu SARS-CoV-2, vor ieși în stradă.

Dacian Maris, președintele AUR Germania, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu contextul tulbure actual și solicită autorităților de la București să elimine suspiciunile referitoare la numărul real de cazuri de infecții cu SARS-CoV-2. „Noi avem de suferit aici, aveam dorința de a veni acasă în vacanță. Vedem bâlbele Guvernului și cerem transparență în testarea suspecților de coronavirus”, a declarat la eveniment Dacian Maris, președintele AUR Germania.

Prezent la congresul din Germania, George Simion, copreședinte național AUR, a avertizat că „Cetățenii români de peste hotare sunt grav afectați de numărul mare de cazuri din România. Nu vrem să acuzăm, sa arătăm cu degetul, însă dacă aceste teste nu devin transparente sau dacă numărul de infectări va scădea brusc după adoptarea legii în Parlament privind carantina și izolarea, noi la București vom iesi în stradă pentru românii din Diaspora în preajma zilei de 10 august”.

Alianța pentru Unirea Românilor – AUR – este primul partid al Diasporei. Alianța are filiale în 22 de țări din Europa și America de Nord, scrie RomâniaTV.

Potrivit Grupului de Comunicarea strategică până sâmbătă , 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.

Sâmbătă au fost înregistrate alte 698 noi cazuri de îmbolnăvire.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: