Controversata senatoare Diana Șoșoacă iese din nou la atac. Aceasta susține că localitățile conduse de primari USR au cele mai dure măsuri de restricție. Afirmațiile senatoarei au fost făcute în interviul pe care aceasta i l-a acordat lui Dan Bitman pentru EvZ.ro. Diana Șoșoacă susține că a constatat acest lucru după ce a călătorit foarte mult prin țară.

„În Moldova de ce-ai face autostrăzi? Ceauşescu a greşit mult că nu a făcut autostrăzi în Moldova, s-a gândit să nu dea posibilitatea ruşilor să ne invadeze… deşi ne puteau invada şi pe alte căi, nu doar pe autostradă”, a spus Diana Șoșoacă.

„Tot ce înseamnă conducere useristă au cele mai cumplite restricţii. Şi tot în localităţile conduse de USR sunt cele mai multe abuzuri din partea Poliţiei. În cele cu conducere PNL, restricţiile sunt medii. Clujul, cu Boc (PNL – n. red.) face, însă, excepţie. Mie îmi este milă de clujeni. Cei mai supuşi la restricţii, cei mai înfricoşaţi, cei mai timoraţi sunt clujenii.

Iaşiul este PNL-ist. Consiliul judeţean Iaşi e PNL, Prefectura e PNL. În Iaşi nu există amenzi. Poliţiştii şi jandarmii mă iau în braţe şi mă pupă. Restaurantele şi barurile PNL-iştilor sunt deschise, în schimb, celelalte sunt sub restricţii. E liber în sate, în comune.

Cea mai liberă zonă din punct de vedere al restricţiilor este Maramureşul”, a spus fosta senatoare AUR.

Diana Șoșoacă a primit avertisment din partea Biroului permanent al Senatului

Zilele trecute, senatoarea Diana Şoşoacă este sancţionată cu avertisment scris, a decis, în şedinţa de luni, Biroul permanent al Senatului, hotărâre care va fi citită în plen.

Este pentru prima dată când Biroul permanent dă o astfel de sancţiune.

„Decizia Biroului permanent a fost de a accepta această sancţiune, un avertisment scris la adresa doamnei senatoare Diana Iovanovici Şoşoacă. Acest avertisment scris a fost aprobat în Biroul permanent, va fi citit şi în şedinţa de plen a Senatului de astăzi. Doamna senatoare are la dispoziţie 15 zile să conteste această decizie”, a declarat preşedintele Senatului, Anca Dragu.