Evenimentul Zilei > Social > La Ploiești și Câmpina măsurile de restricție au fost prelungite până după Paște. Rata de infectare este încă ridicată
La Ploiești și Câmpina măsurile de restricție au fost prelungite până după Paște. Rata de infectare este încă ridicată

La Ploiești și Câmpina măsurile de restricție au fost prelungite până după Paște. Rata de infectare este încă ridicată

Situația pandemică îngrijorătoare în județul Prahova a condus la prelungirea măsurilor restrictive cu 14 zile în mai multe localități, printre care municipiile Ploiești și Câmpina.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis, luni, prelungirea, până la data de 2 mai, a restricţiilor aplicate în municipiile Ploieşti şi Câmpina. Rata de infectare cu noul coronavirus în cele două localități prahovene este mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori.

Perioada de aplicare a măsurilor restrictive a fost prelungită cu 14 zile

În concordanță cu decizia CJSU, în cele două municipii, dar şi în trei comune, perioada de aplicare a măsurilor restrictive a fost prelungită cu 14 zile.

Aceleaşi măsuri aferente unităţilor administrativ-teritoriale care au incidenţa cazurilor de COVID-19 mai mare de 3/1.000, dar mai mică sau egală cu 4/1.000 sunt valabile în continuare în alte 15 UAT-uri, între care staţiunile Sinaia şi Buşteni, relatează Agerpres .

De asemenea, în comuna Vadu Săpat, care are o rată de infectare cu noul coronavirus de 5,64 cazuri la mia de locuitori, conform raportării de luni a Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, rămân valabile restricţiile suplimentare de weekend care vizează limitarea circulaţiei persoanelor după ora 20,00 şi închiderea magazinelor la ora 18,00.

Județul Prahova se găsește momentan într-o situație pandemică nedorită și îngrijorătoare care preocupă autoritățile locale. La nivel județean se dorește un an turistic prosper, dar situația pandemică amână ajungeea la normalitate din punct de vedere turistic.

Îngrijorări în plan național și internațional privind posibilele efecte ale pandemiei

Atât la nivel național, cât și internațional se conturează unele temeri legate de efectele pe are le poate produce coronavirus. Chiar dacă au apărut vaccinuri ce sunt administrate populației, în lupta cu pandemia, problema este departe de-a fi rezolvată. „Virusul va rămâne o amenințare pentru populațiile din întreaga lume până când vaccinurile și tratamentele vor fi distribuite pe scară largă”, arată un raport al serviciilor de informații SUA.

Mari îngrijorări sunt trezite și cel de-al treilea val al pandemiei, aflat în plină desfășurare. „Poate avea un impact economic și mai mare, deoarece companiile aflate în dificultate în sectoare puternic afectate, cum ar fi turismul și restaurantele, se prăbușesc, iar guvernele se confruntă cu presiuni bugetare și mai mari”.