Evenimentul Zilei > Actualitate > Cât de uşor au furat doi bărbaţi un diamant de 45 de milioane de euro
Cât de uşor au furat doi bărbaţi un diamant de 45 de milioane de euro

Cât de uşor au furat doi bărbaţi un diamant de 45 de milioane de euro

Unei femei i s-a furat un diamant de 45 de milioane de euro într-un hotel parizian, în după-amiaza de luni. Povestea este incredibilă, în sensul că sub ochii ei expertul a păcălit-o fără să-şi dea seama, notează Le Parisien.

Doi bărbaţi au reușit să fure un diamant în valoare de 45 de milioane de euro de la o femeie într-un hotel elegant din arondismentul 8, Paris.  

În jurul orei 15.30,  victima a mers la hotelul Warwick  unde avea întâlnire cu "expertul"

Aici avea o întâlnire cu doi bărbați. Unul dintre ei, în mod normal, ar fi trebuit să fie expertul și trebuie să-i ofere o estimare definitivă pentru diamantul său de 43.5 carate. Cei trei se aflau la barul hotelului, deci un loc public şi nici prin cap nu i-ar fi trecut femeii că cei doi pot fi escroci. "Expertul" examinează piatra prețioasă înainte de a o returna proprietarului. Cei doi bărbați părăsesc scena. Dar, miercuri femeia își dă seama că diamantul a fost înlocuit cu o imitație și, în jurul orei 14:30, se deplasează la poliția din cartier pentru a-și mărturisi greșelile pe care le-a făcut și pentru a depune o plângere.

Anchetatorii brigăzii de crimă organizată din cadrul poliției din Paris au trecut la efectuarea investigațiilor. Ca un prim pas, oficialii vor verifica povestea femeii, vor urmări mișcările ei și vor studia relațiile ei înainte de a încerca să identifice făptașii. 

Acest tip de înșelătorie este foarte rară 

Acest "expert" a avut o mână extraordinară dacă a reuşit să înlocuiască originalul cu un diamant fals, înainte de a pleca. Rămâne să aflăm şi cum a reuşit acel bărbat să schimbe bijuteria preţioasă atât de uşor. Oricum, un astfel de diamant nu va trece neobservat, iar dacă va fi redimensionat îşi pierde valoare.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: