Evenimentul Zilei > Social > Dialog halucinant Tolontan – șeful ISU. „Am avut filmarea, dar nimeni nu ne-a cerut-o!”
Dialog halucinant Tolontan – șeful ISU. „Am avut filmarea, dar nimeni nu ne-a cerut-o!”

Dialog halucinant Tolontan – șeful ISU. „Am avut filmarea, dar nimeni nu ne-a cerut-o!”

Conferința de presă organizată la sediul IGSU arată haosul care domnește în instituțiile de forță ale statului.

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vorbește relaxat despre ultimele dezvăluiri din cazul „Colectiv”. Cristian Radu declară că nu își reproșează nimic cu privire la modul în care s-a intervenit în noaptea de 30 octombrie 2015.

Un interesant dialog între el și jurnalistul Cătălin Tolontan a scos la iveală o nouă dezvăluire: nimeni nu a solicitat să vadă filmarea ISU din momentul intervenției la „Colectiv”. Nicio instituție a statului care a anchetat dosarul „Colectiv” nu a cerut imaginile, declară Cristian Radu, șeful IGSU!

  • C.T: – De ce nu ați dat imaginile atunci? De ce nu le-ați făcut publice?
  • C.R: – Respectiva solicitare de la Corpul de control al primului ministru a fost adresată și IGSU. Noi am răspuns punctual la toate solicitările lor. Le-am pus la dispoziție toate aspectele care au privit intervenția, momentele la care au fost alertate echipajele și ora când au ajuns echipele de salvare, cine a condus operațiunea, date privitoare la pacienți sau de la unitățile SMURD, toate acestea fac obiectul unui raport pe care l-am pus la dispoziția Corpului de control. Repet, imaginile respective, filmarea asta nu a fost cerută în acea solicitare!!!
  • C.T: – Cum adică, nu ați considerat necesar să prezentați imaginile?
  • C.R: – Repet, imaginile există, dar nu le-am trimis pentru că nu au fost solicitate în mod punctual.
  • C.T: – În solicitarea Corpului de control, scrie să le puneți la dispoziție toate datele care ajută la derularea anchetei. „Precum și orice elemente mobile de natură a …”, scrie.
  • C.R: – La nivelul IGSU, s-au coroborat toate datele de interes operativ. Noi ne-am raportat la ce ne-a fost cerut punctual. O să verific formularea Corpului de control al primului-ministru, nu îmi amintesc cum au scris ei acolo.
  • C.T: – Nici domnului Raed Arafat nu i-ați arătat-o?
  • C.R: – De la nivelul IGSU nu a plecat către domnul Arafat o asemenea informare. Nu, nu l-am informat cu privire la această filmare.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.