Evenimentul Zilei > Economie > DHL îşi face baza aeriană cargo la Timişoara
DHL îşi face baza aeriană cargo la Timişoara

DHL îşi face baza aeriană cargo la Timişoara

DHL, liderul mondial în curierat rapid înfiinţează un centru logistic de transport aerian al mărfurilor la Aeroportul Internaţional Timişoara. Deja, în cadrul parteneriatului cu Aeroportul Internaţional Timişoara, compania DHL are zboruri zilnice, din această toamnă, cu o aeronavă dedicată pentru transportul de marfă.

Compania DHL este de 23 de ani prezentă pe piața din România și operează aeronave proprii SAB34, precum şi o flotă de maşini pentru a oferi o acoperire la nivel naţional de 100%. La Aeroportul Internaţional Timişoara DHL a investit în infrastructura specifică, realizând un terminal de procesare mărfuri dotat cu 16 porţi de încărcare-descărcare. Decizia conducerii  companiei vine în contextul în care traficul cargo pe Aeroportul Internaţional Timişoara este în continuă creştere. În 2014, Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat 1937 tone de marfă, cu 21% mai mult faţă de 2013. În primele 9 luni ale anului 2015, creşterea a fost de 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, prin Aeroportul Internaţional Timişoara trecând deja 1765 de tone de marfă, fiind poziţionat pe locul II în România după Bucureşti, la cantitatea de marfă transportată aerian.

„Un avantaj major al Aeroportului Internaţional Timişoara în ceea ce priveşte operarea traficului cargo este infrastructura excelentă. Pista de decolare-aterizare are o dimensiune de 3500x45m şi este complet refăcută. Sistemul de balizaj pentru aterizare în condiţii de vizibilitate redusă se regăseşte pe ambele direcţii de aterizare (Cat. II pe direcţia secundară şi Cat. III A pe direcţia principală de aterizare), fiind singura pistă din ţară dotată la acest nivel tehnic. Astfel aeronavele au posibilitatea de a ateriza în condiţii de vizibilitate extrem de redusă ceea ce reduce întârzierile cauzate de condiţii meteo nefavorabile, cum ar fi  ceaţa. Pe lângă condiţiile optime operaţionale şi tehnice, suprafeţele de procesare mărfuri în hale, spaţiile pentru birouri şi suprafeţele betonate amenajate pentru autovehiculele de transport marfă constituie o garanţie a gestiunii unei bune afaceri în domeniu”, a declarat directorul Aeroportului, Daniel Idolu.