Dezvăluirile unui blogger român din America: „Mircea Badea va premia Antena 3 la concursul plătit „ New York World’s Festivals Best TV&Films”

Dezvăluirile unui blogger român din America: „Mircea Badea va premia Antena 3 la concursul plătit „ New York World’s Festivals Best TV&Films”

Un ziarist român stabilit în Statele Unite ale Americii, Marian Petruță, a făcut luni, pe blogul său, dezvăluiri despre premiiile pe care Antena 3 le-a primit anii trecuți pe continentul nord american și cât au costat acestea, informează site-ul flux24.ro. Petruță face dezvăluiri și despre ce se va întâmpla anul acesta în SUA la concursul „New York World’s Festivals Best TV&Films”. Mihai Gâdea, Adrian Ursu și Mircea Badea, vedetele Antena 3, se află deja în America.

Iată ce scrie blogger-ul, integral, pe rousa.blogspot.com, citat de flux24.ro: „Antena 3 se va autoevalua si probabil premia anul acesta la competitia din America. Mircea Badea se afla in juriul care va premia materialele trimise, contracost, la evaluarea din America, de televiziunea unde lucreaza. Acesta va nota probabil cu punctaje maxime cele 4 materiale trimise la evaluare!”.

1.496 de dolari pentru patru materiale premiate

Pretul platit pentru inregistrarea materialelor la fiecare categorie este de 375 de dolari. Anul acesta Antena3 a anuntat ca a participat cu patru materiale. In total, au platit asadar 1496 de dolari, plus 2.5% comision, daca plata se face cu carte de credit sau 35 de dolari pentru transfer bancar. Daca vor fi premiate toate cele 4 materialele, Antena 3 va mai plati minim inca 860 de dolari, sau chiar mai mult daca fiecare membru din echipa care a realizat materialele va dori sa aibe un trofeu cu numele sau pe el. Pentru ca este un excelent prilej de facut bani, organizatorii incurajeaza pe site ca fiecare participant sa-si cumpere un astfel de trofeu, pe care sa-l tina pe birou, citez: „Our World medal is a must have on everyone's desk”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum și-a plătit Antena 3 premiile

Conform site-ului festivalului, in 2014, doar trofeele Antenei 3 au costat cam 1,500 de dolari, adica 215 dolari bucata, la care se mai adauga, conform regulamentului de participare, alti 3,690 de dolari taxa initiala de inregistrare a materialelor. Iar daca mai vorbim si de costul biletelor de avion, cazare, masa etc...pentru toata trupa prezenta in America, vorbim de cateva zeci de mii de dolari. „There is no numerical limit of the number of finalists in any category. Each entry is, in effect, in competition with itself..... One, none, or more than one medal may be given in any category”.

Regulamentul celor de la New York Festivals arata ca in festival pot exista un numar nelimitat de finalisti la fiecare categorie, fara sa existe o competitie reala intre materialele celorlalte televiziuni participante (contrar incercarilor Antenei 3 de a manipula publicul). Acestia pot oferi una, mai multe sau nicio medalie la aceeasi categorie. Festivalul are o asa diversitatea de categorii in care poti sa te inscri cu materiale, daca ai banii, incat sansele sa fi premiat sunt aproape garantate, mai ales ca nu ai concurenta.

O mascaradă de concurs

In 2014, ANTENA3, la categoria „Current affairs”, unde a luat „Gold” adica „Aur” cu materialul „The long jurney home", tot „Aur” au luat si alte doua televiziuni din Malaezia si Suedia. Adica festivalul e darnic in a da premii, deci Antena3 nu e singura cea mai tare! La argint premiile au fost acordate tot in numar de trei, iar la categoria bronz au fost nu mai putin de 4(patru) premii. La categoria „Investigative report” 2 televiziuni au luat „Aur”, alte 5 premii au fost de „Argint”, printre care unul luat de Antena3. Una din televiziuni luand nu mai putin de 3 premii de argint la aceasta categorie. La categoria „Biography/profiles” unde Antena3 a mai luat o medalie de „Aur”, tot aceleasi medalii de aur le-au mai luat alte doua televiziuni. Asadar trei medalii de aur la aceeasi categorie. La „Best investigative report” au existat 2 premii de „Aur”, Antena 3 a luat unul de „Argint” impreuna cu alte 2 televiziuni, iar la categoria „Bronz” nu a existat niciun premiu. La category„ „Best News Documentary/Special” unde Antena3 a luat „Aur” au fost doar 3 materiale participante, din care Antena3 si inca o televiziune au luat „Aurul” si cealalta „Argintul”. Bronzul nu l-au mai dat la nimeni ca nu aveau cui! Cu siguranta ca premiile luate si in 2015 vor fi anuntate cu surle si trambite la o ora de maxima audienta de nimeni altul decat pastorul si directorul Antenei 3 Gadea Mihai.