Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri șocante despre intervenţia de la Onești. Polițiștii aveau cheile apartamentului
Dezvăluiri șocante despre intervenţia de la Onești. Polițiștii aveau cheile apartamentului

Dezvăluiri șocante despre intervenţia de la Onești. Polițiștii aveau cheile apartamentului

Dezvăluiri șocante despre intervenţia de la Onești. Polițiștii aveau cheile apartamentului. IGPR a recunoscut greşelile de comunicare şi de operare din ziua de 1 martie când un bărbat a ucis doi oameni.

Dezvăluiri șocante despre intervenţia de la Onești. Polițiștii aveau cheile apartamentului. Poliţia Română recunoaşte public eşecul în cazul de la Oneşti. IGPR, recunoaşte: „Au fost gafe uriașe de comunicare. Date eronate și incomplete”.

Detaliul care şochează este faptul că poliţiştii aveau cheia apartamentului, dar nici măcar nu au încercat să o folosească. Mai mult, Poliția Română a recunoscut public faptul că intervenția de la Onești, în urma căreia două persoane au fost ucise într-un apartament, a fost un eşec.

Printre factorii care au dus la eșecul operațiunii au fost enumerați modul de intervenție, maniera de documentare cu privire la autorul faptelor, angrenarea resurselor instituționale, coordonarea intervenției.

Dezvăluiri șocante despre intervenţia de la Onești. Polițiștii aveau cheile apartamentului

„Doresc să adresez condoleanțe și să adresez scuze pentru modul de gestionare a polițiștilor implicați. Cu siguranță nu putem să-i aducem înapoi pe cei implicați”, a declarat Eduard Mirițescu, inspector general al Poliției Române.

„Ca o primă concluzie în cadrul gestionării sesizării, polițiștii din Bacău nu au documentat corespunzător cu privire la antecedentele penale, dosare și nici cu amenințări adresate anterior. Din verificările efectuate a reieșit că modul de relaționare între factorii de decizie a fost făcut în mod defectuos, întrucât nu au ajuns la șeful echipei de intervenție sau negociator”, a declarat chestorul de poliție Florin Brăcea.

IPJ Bacău a transmis date greșite și incomplete polițiștilor de la Onești, a precizat un reprezentant SIAS

De asemenea, coordonatorul operațiunii din teren nu și-a asumat să acționeze ferm. Polițiștii l-ar fi putut împușca pe Gheorghe Moroșan cu un pistol. Cât despre șeful operațiunii, acesta nu s-a deplasat la fața locului. În prezent, 14 polițiști sunt anchetați, în urma eșecului de la Onești.

Acesta a menţionat că, la finalizarea verificărilor, va fi întocmit un raport cu rezultatul acestora, iar cei care sunt vinovaţi, vor răspunde legal. „Ne aflăm în faţa dumneavoastră pentru a aduce la cunoştinţă primele concluzii ale verificărilor. Ancheta a fost deja preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, pentru efectuarea de cercetări, potrivit competenţelor”, a declarat Florentin Ion Brăcea.

„Vorbim despre pierderea a două vieţi omeneşti. Cu siguranţă, nu ne aflam aici dacă IPJ Bacău şi-ar fi făcut treaba ca la carte. Nu mă pot pronunţa cu privire la vinovăţia cuiva”, a mai declarat Ion Brăcea, potrivit digi24.