În dosarul dispariției lui Codruț Marta și preluării ilegale a televiziunii Realitatea, un martor protejat face o dezvăluire uluitoare. Spune că, pentru a-și derula afacerile cu combustibil, a trebuit să plăteasca un șef SRI, oameni de afaceri apropiați Serviciului, dar și pe Codruț Marta pentru a fi lăsat în pace de ANAF.

Declarația martorului protejat despre fostul șef SRI București: „Mai era o persoană, Vasile, din SRI, care primea 5 euro pe tonă. Persoana pe care o cunosc ca fiind VASILE trebuia să îl anunțe pe Marta Codruț Alexandru când sunt acțiuni de filaj sau interceptări. Din câte știu, Vasile era șeful structurii pe București”.

După declarație, procurorul Carmen Damian începe identificarea persoanei indicată ca fiind VASILE. Cercetările duc la concluzia că acesta este fostul șef SRI București, Vasile Cămărăscu, unul din oamenii lui Florian Coldea din Sistem., scrie Antena3.

Pentru a demonstra legătura dintre acesta și fostul consilier al lui Blejnar, Codruț Marta, la dosar sunt depuse fotografii cu cei doi făcute într-o vacanță lângă Atena. Pozele sunt realizate n vara anului 2011. Mai mult, procurorii atașează și o discuție pe care Marta a avut-o cu Cămărăscu, cu patru zile inainte ca acesta să dispară misterios.

Convorbirea dintre Marta și fostul șef SRI București:
„Codruț Marta: întrebare: Azi sau mâine?
Vasile Cămărăscu: Mâine!
Codruț Marta: Bine, pot să fiu eu primul?
Vasile Cămărăscu: Da, mulțumesc! Poate ne vedem…
Codruț Marta: Nu mai știam, ceasul meu arată 18 azi… Să ne vedem..
Vasile Cămărăscu: Mâine, azi, mâine.. când vrei, nu știu!
Codruț Marta: Cum azi mâine? Mâine e ziua ta, am înțeles!”.