Evenimentul Zilei > International > NOI DEZVĂLUIRI în cazul Mariei Butina, RUSOAICA acuzată de SPIONAJ în SUA. Ce se va întâmpla cu BLONDA
NOI DEZVĂLUIRI în cazul Mariei Butina, RUSOAICA acuzată de SPIONAJ în SUA. Ce se va întâmpla cu BLONDA

NOI DEZVĂLUIRI în cazul Mariei Butina, RUSOAICA acuzată de SPIONAJ în SUA. Ce se va întâmpla cu BLONDA

Maria Butina, acuzată în SUA că a lucrat ca agent rus, a întreținut legături mai extinse decât se știa anterior cu oficiali de rang înalt la Washington.

În 2015, Maria Butina a participat la întâlnirile unui oficial rus cu doi reprezentanți ai conducerii Sistemului Federal de Rezervă și ai Trezoreriei SUA. După cum scrie Reuters, este vorba despre vicepreședintele de atunci al Federal Reserve, Stanley Fischer, și de secretarul adjunct al Trezoreriei, Nathan Sheets, scrie paginaderusia.ro.

Butina a sosit în SUA în aprilie 2015, împreună cu Alexander Toșin, la acea vreme vicepreședinte al Băncii Centrale a Rusiei. La întâlnirile cu Fischer și Sheets s-a discutat despre relațiile economice americano-ruse sub administrația fostului președinte Barack Obama.

Aceste reuniuni, despre care nu s-a știut înainte, arăta legăturile în rândul oficialilor de rang înalt de la Washingotn și a activiştilor din politica americană, cu care Butina a încercat să stabilească contacte.

Întâlnirea cu Fischer și Sheets a fost organizată de Center for the National Interest – un think-tank din Washington care lucrează în domeniul politicii externe, și de multe ori apără poziția pro-rusă, potrivit Vocea Americii.

Reuniunile au fost consemnate în raportul Centrului pentru Interese Naționale, care a fost consultat de agenția de știri Reuters. Acesta descrie activitatea centrului pe relaţia rusă din 2013 până în 2015.

Documentul descrie aceste întâlniri drept evenimente care contribuie la contactele "unor personalități de conducere din instituțiile financiare din SUA și Rusia".