O nouă victimă a fost raportată în SUA, unde a avut loc un atac armat într-un spațiu aparținând Autorității de transport din comitatul Santa Carla din California. Inițial, autoritățile raportaseră opt victime omorâte de un criminal a cărui identitate a fost identificată de către oamenii legii.

Primarul Sam Liccardo și-a transmis regretele pentru familiile victimelor atacului. „Aceasta este o zi oribilă pentru orașul nostru și este o zi tragică pentru familia VTA. Suntem alături de familiile și colegii de muncă afectați, știm că mulți simt profund această pierdere a celor dragi și a prietenilor lor,” a transmis pe Twitter primarul San Jose, Sam Liccardo.

Atacatorul s-a sinucis

Criminalul a fost unul dintre angajații instituției Santa Clara Valley Transportation Authority (VTA), care a fost confirmat decedat după ce s-a sinucis. Bărbatul s-a împușcat imediat după ce a atacat victimele din zonă, potrivit ultimelor declarații ale agentului de Poliție Russell Davis. Oamenii legii nu cunosc încă motivul pentru care bărbatul a apelat la acest gest, notează presa internațională.

Samuel J. Cassidy a început atacul la ora 6:30, California. „Când agenții au ajuns la fața locului, bărbatul încă împușca victime”, a declarat, pe 26 mai, șeful Direcției de Poliție din Santa Clara. „Când a observat că este remarcat de către unii dintre polițiști, s-a sinucis”, a mai spus Laurie Smith.

Atacatorul avea 57 de ani și a câștigat, drept salarii, 160.000 de dolari în cadrul unității VTA. Bărbatul lucra inclusiv ore suplimentare.

Criminalul a fost acuzat de agresiuni sexuale

Anchetatorii investighează dacă Samuel J. Cassidy mai are antecedente penale de acest fel. La acest moment, nu se cunoaște dacă a mai folosit arme în propria locuință sau dacă a mai luat parte la vreun astfel de incident.

Noi informații au ieșit la iveală însă, după ce, una dintre fostele iubite ale bărbatului a obținut un ordin de restricție împotriva sa în anul 2009. Cassidy a fost acuzat de agresiune sexuală și viol. Autoritățile ar fi descoperit, atunci, că bărbatul suferea de severe schimbări de dispoziție, probabil bipolaritate, și era dependent de alcool.

Bărbatul avea tentative de omor acum mai bine de zece ani

Mai mult decât atât, fosta soție a lui Cassidy a informat oamenii legii că bărbatul îi vorbea despre dorința sa de a ucide oameni, în urmă cu peste zece ani de zile. Cu toate acestea, ea susține că atacatorul nu a recurs niciodată la astfel de gesturi.

“Nu l-am crezut niciodată și nu a recurs vreodată la astfel de gesturi”, a spus Cecilia Nelms. „Până acum”, a concluzionat ea.

Cei doi soți au fost căsătoriți timp de aproximativ zece ani, iar în 2005 au semnat documentele de divorț. Fosta soție a relatat, însă, că era un bărbat nervos, de regulă, și era foarte nemulțumit de sarcinile care îi surveneau la locul de muncă. Femeia a susținut că nu a mai ținut legătura cu atacatorul de mai bine de 10 ani de zile.

O nouă victimă a murit în spital

Una dintre persoanele rănite de către criminal a fost internată la o unitate medicală unde, în noaptea de miercuri spre joi, a murit, potrivit ultimelor informații transmise de către autorități.

Președintele SUA Joe Biden a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a chemat Congresul american să elaboreze, de urgență, o reformă a legii privind armele, notează eu.usa.today.