Evenimentul Zilei > Actualitate > DEZVĂLUIRE ȘOC Papa Francisc a vrut să vină în România în luna mai 2019. Vezi cine s-a opus și care este motivul
DEZVĂLUIRE ȘOC Papa Francisc a vrut să vină în România în luna mai 2019. Vezi cine s-a opus și care este motivul

DEZVĂLUIRE ȘOC Papa Francisc a vrut să vină în România în luna mai 2019. Vezi cine s-a opus și care este motivul

Pontiful roman, papa Francisc ar fi trebuit să facă o vizită în România, în primăvara anului viitor, dar Guvernul României și Președinția României au transmis că această dată nu este una oportună.

Episcopul de Cluj Gherla, PS Florentin Crihălmeanu a declarat, vineri, cu ocazia dezvelirii statui cardinalului Iuiu Hosu, cel care a citit scrisoarea Unirii, pe câmpia Libertății de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918, că papa de la Roma ar fi trebuit să viziteze România în prima parte a lunii mai 2019. ”Știm că va fi o vizită în Romînia. Știm că vizita era plănuită pentru luna mai, dar având în vedere Summitul din 9 mai, tocmai administrația guvernamentală și prezidențială au spus că nu pot organiza două vizite apropiate”,a spus prelatul greco catolic.

Ideea unei vizite a Papei Francis în România, în 2019 nu a fost abandonată, urmand ca la finalul lunii decembrie 2018, Vaticanul să decidă când anume va avea loc această importantă călătorie a Suveranului Pontif. ”Ca urmare, la finalul acestei luni urmează ca nunțiatura apostolică să ne informeze cum s-a stabilit sau restabilit vizitia pontifului roman. Ceea știm este că vizita nu este doar la București, ci și în alte orașe importante din țara noastră. Sigur că îmi doresc să îl aducem la Cluj să vadă acest oraș minunat”, a mai dezvăluit PS Florintin Crihălmeanu.