Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dezvăluire neașteptată a lui Michelle Obama. Joe Biden putea deveni președinte mult mai devreme
Dezvăluire neașteptată a lui Michelle Obama. Joe Biden putea deveni președinte mult mai devreme

Dezvăluire neașteptată a lui Michelle Obama. Joe Biden putea deveni președinte mult mai devreme

Fosta Primă Doamnă Michelle Obama a făcut mărturisiri inedite legate de cariera politică a lui Joe Biden. Acesta ar fi putut deveni mai devreme președintele SUA, însă cu o condiție.

Dezvăluiri inedite ale lui Michelle Obama! Milioane de oameni pe tot globul au urmărit evenimentul instalării la Casa Albă a celui de-al 46-lea președinte al SUA. Fosta Primă Doamnă a urmărit grandioasa ceremonie de învestire alături de soțiile foștilor președinți Bill Clinton și George W. Bush.

Dezvăluiri inedite ale lui Michelle Obama! Joe Biden putea fi președinte de acum 13 ani

Însă aspirația lui Biden de a deveni președintele SUA s-ar fi putut concretiza mai devreme. Michelle Obama a declarat că și-ar fi dorit ca soțul ei să amâne competiția electorală până în 2016. Barack Obama a rămas în istorie prin victoria sa consecutivă, în scrutinurile din 2008 și 2012, avându-l alături pe fostul său vicepreședinte, Joe Biden.

Cei doi politicieni au obținut în tandem succesul plusând la câțiva factori demografici esențiali, care au influențat publicul. Totuși, dacă Barack ar fi urmat dorința soției sale,  Biden ar fi avut șanse să devină președinte încă de acum 13 ani. În 2008 el s-ar fi confruntat cu republicanul John McCain.

În cartea sa de memorii Becoming din 2017 (apărută și în română), Michelle Obama a mărturisit că ar fi dorit ca Barack „să își amâne ambițiile electorale până în 2016”. Motivul este teama ei că dacă democratul ar fi pierdut alegerile prezidențiale, ar fi părăsit definitiv politica.

Fosta Primă Doamnă s-a temut că soțul ei va renunța la politică

La momentul primei sale candidaturi, experții politici au ridicat semne de întrebare cu privire la experiența șui insuficientă în a guverna una dintre cele mai puternice națiuni ale lumii. Un alt motiv de îmgrijorare pentru Michelle a fost acela că o carieră de președinte i-ar fi afectat relația cu fiicele lor Sasha și Malia. Ele aveau numai 5 și 8 ani în timpul primei campanii. „Îmi doream ca măcar o dată să fie mulțumit de viața lui așa cum era. Nu puteam înțelege cum le putea privi pe Sasha și Malia, cu părul lor în coadă de cal și exuberanța lor veselă, și să simtă altfel. Uneori mă rănește că a făcut-o”, scrie Michelle în cartea sa.

„Dacă ar fi pierdut, ar fi părăsit politica și și-ar fi găsit un loc de muncă diferit”, a mai scris fosta Primă Doamnă. Ea a precizat că un job care l-ar fi interesat pe soțul său atunci era să fie directorul unei fundații.

Dezvăluiri inedite ale soției lui Obama!  Biden putea fi nominalizarea democraților în 2008

Dacă Barack ar fi intrat în cursa prezidențială tocmai în 2016, cum prefera soția lui, i-ar fi lăsat cale liberă unui alt candidat, Joe Biden. Acesta putea fi nominalizarea democraților în 2008.  Totuși, șansele președintelui ales nu erau absolut sigure în acest sens. Hillary Clinton la rândul ei se afla în cursă strânsă pentru a fi candidata democraților. În alegerile primare ale democraților pentru scrutinul din 2008, ea a pierdut în favoarea lui Obama.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE