Evenimentul Zilei > Justitie > Dezmăţ pe banii românilor! Vacanţe pe Coasta de Azur, haine de lux, concedii pentru amantă
Dezmăţ pe banii românilor! Vacanţe pe Coasta de Azur, haine de lux, concedii pentru amantă

Dezmăţ pe banii românilor! Vacanţe pe Coasta de Azur, haine de lux, concedii pentru amantă

DNA îl acuză pe Radu Frîncu, fostul şef al companiei controlată de stat, CARE ROMÂNIA, de 53 de infracţiuni de abuz în serviciu şi 7 infracţiuni de uz de fals într-un dosar de corupţie care arată viaţa de lux pe care directorul a trăit-o pe banii publici.

În rechizitoriul trimis instanţei, procurorii arată printre altele cum pe 6 septembrie 2012 Radu Frîncu cobora din maşină în faţa luxosului hotel „Le Meridien”, din Monte Carlo (Monaco). La braţul său era o tânără elegantă, manechinul Oana Marica. Cei doi îndrăgostiţi au petrecut sfârşitul de săptămână la Monte Carlo. În acelaşi weekend, soţia acestuia, Catrinel Frîncu, a petrecut două nopţi la hotelul „Principe de Savoia” din Milano (Italia). Femeia s-a cazat într-o cameră „Classic Tower Room”, care a costat 980 de euro pe noapte. Facturile au fost decontate de societatea Care România, la care  Frîncu era preşedinte, potrivit Adevarul.

Potrivi procurorilor DNA, Frîncu a cheltuit la Louis Vuitton România suma de 16.735 de lei, pentru butoni, eşarfe şi cravate. Alţi 86.596 de lei au fost aruncaţi pe mai multe bijuterii, un ceas de lux „Cartier” şi un telefon marca „Vertu”, pe care a plătit 43.650 de lei. Alte achiziţii personale făcute din fondurile companiei: un telefon mobil „Black Berry Porsche Design”- 11.065 de lei, un televizor „LedTV FullHD 3D Smart TV”- 10.399 de lei, sau anvelope Pirelli Scorpion Ice & Snow, pentru maşina personală, un BMW X6. Nu mai puţin de 32.000 de lei au costat hainele achiziţionate de la casa de modă „Alessandro Martorana”. De fiecare dată când pleca în străinătate, Frîncu închiria, pe banii Care, maşini de lux: BMW 320 Cabriolet – în Saint Tropez sau Mercedes Benz S350 (la Nisa), potrivit sursei citate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.