Evenimentul Zilei > Social > Dezastru pentru șoferi! Vor fi trimiși să facă școala din nou
Dezastru pentru șoferi! Vor fi trimiși să facă școala din nou

Dezastru pentru șoferi! Vor fi trimiși să facă școala din nou

Orice posesor de permis de conducere care va încălca regulile Noului Cod Rutier va fi obligat să susţină din nou examenul teoretic.

Conform noilor reguli, examenul teoretic va fi susținut pentru ca șoferii ce au încălcat dispozițiile legale să îl poată recupera.

În plus, cei care nu au cel puţin 11 clase nu vor mai putea susţine examenul pentru permis. Autorităţile au decis acest lucru pentru a stimula elevii să meargă la şcoală, dar şi pentru a reduce semnificativ numărul accidentelor.

Amenzile pot fi plătite la jumătate din minimum, scrie Informatia-zilei.ro.

Şoferii români trebuie să ştie că amenzile contravenţionale pot fi plătite la jumătate din minimul prevăzut de lege,în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, în loc de 48 de ore, ca până acum.

Pe de altă parte, amenzile nu mai pot fi plătite pe loc poliţistului care le aplică. „Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veţi putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei. Şi tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la poliţist. Eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetăţean şi poliţist!”, a transmis Ministerul de Interne.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: