Ministrul Muncii,Violeta Alexandru , susține că va schimba lucrurile în sistemul de pensii din România, astfel încât să nu mai existe “labirintul pensionarului român”.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a dezvăluit pe Facebook detalii despre “labirintul pensionarului român”, prezentând cei “10 paşi întinşi uneori până la 6 luni peste ternenul de 45 zile din lege” pentru calcularea sau recalcularea unei pensii. Ea a vorbit și despre faptul că sunt 45.000 de dosare de recalculare a pensiilor care înregistrează întârzieri de mai multe luni.

,,Labirintul pensionarului român. Ce găsesc la preluarea mandatului. 10 paşi întinşi uneori până la 6 luni peste ternenul de 45 zile din lege prin nenumărate runde de verificare  sau verificare la verificare până nu se mai ştie cine răspunde în caz că persistă o greşeală la (re)calcularea unei pensii”, a scris Violeta Alexandru, prezentând şi un infografic cu aceşti paşi.

Violeta Alexandru a prezentat , prin graficul postat pe pagina sa de Facebook, un rezumat prin ceea ce trec pensionarii români de la depunerea cererii la ghişeu până la decizia de pensionare: ,,Este nedrept şi nenecesar de complicat. Se poate mai bine şi mai simplu. Voi schimbă lucrurile. Cu fiecare zi, ajung la rezultate. Aşa lucrez”, a spus ministrul