Evenimentul Zilei > Social > Dezastru la pensii! 45.000 de pensionari, amânați de luni de zile cu recalcularea pensiilor.
Dezastru la pensii! 45.000 de pensionari, amânați de luni de zile cu recalcularea pensiilor.

Dezastru la pensii! 45.000 de pensionari, amânați de luni de zile cu recalcularea pensiilor.

Ministrul Muncii,Violeta Alexandru , susține că pensionarii români sunt nevoiți să parcurgă prea mulți pași pentru a li se recalcula pensia

Ministrul Muncii,Violeta Alexandru , susține că va schimba lucrurile în sistemul de pensii din România, astfel încât să nu mai existe „labirintul pensionarului român”.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a dezvăluit pe Facebook detalii despre „labirintul pensionarului român”, prezentând cei „10 paşi întinşi uneori până la 6 luni peste ternenul de 45 zile din lege” pentru calcularea sau recalcularea unei pensii. Ea a vorbit și despre faptul că sunt 45.000 de dosare de recalculare a pensiilor care înregistrează întârzieri de mai multe luni.

,,Labirintul pensionarului român. Ce găsesc la preluarea mandatului. 10 paşi întinşi uneori până la 6 luni peste ternenul de 45 zile din lege prin nenumărate runde de verificare  sau verificare la verificare până nu se mai ştie cine răspunde în caz că persistă o greşeală la (re)calcularea unei pensii”, a scris Violeta Alexandru, prezentând şi un infografic cu aceşti paşi.

Violeta Alexandru a prezentat , prin graficul postat pe pagina sa de Facebook, un rezumat prin ceea ce trec pensionarii români de la depunerea cererii la ghişeu până la decizia de pensionare: ,,Este nedrept şi nenecesar de complicat. Se poate mai bine şi mai simplu. Voi schimbă lucrurile. Cu fiecare zi, ajung la rezultate. Aşa lucrez”, a spus ministrul