Vântul puternic și reprizele năprasnice de ploaie au alungat, în această după amiază, turiștii de pe plajele litoralului. La Eforie Nord, puținii turiști rămași pe plajă, care se plimbau sau făceau sport, au fost martorii unui fenomen meteo straniu. În largul mării s-a format o minitornadă,  fuiorul alb părând că se îndreaptă spre țărm, însă a dispărut.

 

După ora 18:00 cerul s-a întunecat și a început să plouă torențial, din cauza vântul puternic șuvoaiele de apă formând turbioane periculoase. Zeci de copaci au fost smulși din rădăcini, căzând peste mașini, pe case sau ocupând carosabilul. Acoperișul unui fost restaurant din centrul orașului a fost măturat de furtună. La fel și acoperișul unei bănci din zona gării Constanța. Iar scena din Piața Ovidiu unde urma să cânte mai mulți artiști în vogă a fost distrusă de furtună.

   

Echipaje ale ISU Dobrogea au intervenit pentru înlăturarea crengilor sau a copacilor căzuți pe mașini. Schelele unei clădiri în construcție din Satul de Vacanță s-au prăbușit, distrugând șapte mașini. Codul portocialiu de vreme extremă, valabil pe litoral până la ora 19:30, s-a manifestat și în zona continentală al județului Constanța, la Medgidia, Cobadin, Cogealac, Mircea Vodă, Crucea, Peștera, Chirnogeni, Independența, Deleni, Saligny, Pantelimon, Tortoman, Cerchezu, Siliștea, Vulturu.

   

La Istria, ploaia torențială a inundat două gospodării, un beci și o curte. Potrivit meteorologilor au fost înregistrate intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăși 80-90 km/h, vijelie, averse torențiale care au cumulat local 30 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni.

 

Te-ar putea interesa și: