Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezastru în mall-uri! Mii de români rămân fără locuri de muncă
Dezastru în mall-uri! Mii de români rămân fără locuri de muncă

Dezastru în mall-uri! Mii de români rămân fără locuri de muncă

Magazinele care funcționează în mall-uri, mai puțin cele alimentare și farmaciile, vor suspenda contractele de închiriere pe întreaga durată a stării de urgență și, implicit, contractele de muncă ale angajaților, a anunțat Organizaţia Patronală a Retailerilor din România (RORETAIL).

„Retailerii care funcţionează în centrele comerciale de tip mall – cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor – vor pune în aplicare următoarele măsuri preventive:

1. Invocarea Pandemiei COVID-19 ca un eveniment fortuit ce reuneşte atât forţa majoră, cât şi cazul fortuit şi, pe cale de consecinţă, în temeiul Art.1.351 şi 1.271 din Codul Civil, suspendarea contractelor de închiriere ale magazinelor din centrele comerciale de tip mall pe întreaga durată a stării de urgenţă decretate începând cu data de 16.03.2020;

2. Invocarea Pandemiei COVID-19 ca un eveniment fortuit ce reuneşte atât forţa majoră cât şi cazul fortuit şi, pe cale de consecinţă, în temeiul art. 50 din Codul Muncii, suspendarea contractelor individuale de muncă ale lucrătorilor comerciali din magazinele aflate în centrele comerciale de timp mall pe întreaga durată a stării de urgenţă decretate începând cu data de 16.03.2020″, se arată în comunicatul transmis de Organizaţia Patronală a Retailerilor din România.