Potrivit lui Marinescu, care este medic la Institutul Matei Balș, din București a mai spus că există multe exemple ale unor persoane tinere, care nu aveau alte boli asociate, și au murit în urma dezvoltării unor pneumonii fulminante, produse de acest nou coronavirus.

În plus, a mai spus Marinescu, un alt factor care încurajează dezvoltarea unor cazuri grave de infecție cu noul coronavirus, care pot ajunge la terapie intensivă, este legat de poluare.

„Poluarea industrială, dar poluarea în primul rând, a favorizat întodeauana astfel de infecţii şi a facut ca transmiterea să se fac mult mai uşor. Şi, în general în oraşe, cum e Bucureşti, aţi văzut că transmiterea e mult mai rapidă. Unul dintre motive este şi acesta, şi că rămâne în particulele de praf virusul, şi că persoanele care sunt poluate au mai mult boli cronice respiratorii şi ele vor face forme severe”, a a mai spus medicul Adrian Marinescu.

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat, sâmbătă noaptea, că numărul persoanelor care au decedat a ajuns la 37, după ce alte trei cazuri au fost confirmate de la ultima raportare oficială.