Evenimentul Zilei > Politica > Devine periculos pentru PSD. Cine îi suflă în ceafă lui Liviu Dragnea
Devine periculos pentru PSD. Cine îi suflă în ceafă lui Liviu Dragnea

Devine periculos pentru PSD. Cine îi suflă în ceafă lui Liviu Dragnea

Potrivit unui sondaj făcut la comanda PNL, liberalii sunt doar la un pas distanță de PSD: formațiunea lui Ludovic Orban ar obține la alegeri 27,8% din sufragii, cu mai puțin de 3 procente față de social-democrații lui Liviu Dragnea.

„Aproape 26.000 de subiecți au fost. Este un sondaj făcut prin operare față în față cu subiecții, nu e sondaj telefonic. Fiecare operator de interviu a operat pe tabletă. Tabletă are localizare GPS care îți permite să vezi dacă a respectat zonă. Fiecare interviu este stocat pe fișier audio și noi avem acces la fiecare fișier. 27% are PNL. (…) 30% e PSD, ceea ce e un scor catastrofal pentru ei. Gândiți-vă că în sondajele din ianuarie-februarie 2017 PSD ajunsese la un scor de 54-55%. PNL era după pierderea alegerilor pe 16-17%. PSD era cunoscut că are cel mai puternic nucleu dur. De data asta segmentul dus a PSD s-a redus”, a explicat Ludovic Orban, la postul B1.

Sondajul nu s-a referit doar la încrederea într-o formațiune politică, ci și alte teme precum poziționarea PSD în raport cu Uniunea Europeană. „Noi nu am făcut sondaj de opinie numai că să aflăm scorul PNL. Noi am făcut cercetare profundă. Am făcut sondaj de opinie că să aflăm percepțiile oamenilor, poziționările oamenilor față de diferite teme, așteptările cetățenilor, încredere în Guvern, optimismul sau pesimismul populației. Vă dau un exemplu 17.6 este cifră celor care astăzi consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună. Pe publicul PSD, aproape 60% dintre votanții PSD spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită. Asta este percepția, că direcția pe care mergem este o direcție greșită. Pentru prima dată se vede o volatilitate crescută inclusiv a electoratului PSD și ALDE, adică nu sunt electori stabili, ci pot emigra către un alt partid. (…) Am analizat conflictul dintre liderii PSD și UE. Nu se lasă păcăliți românii. E clar că acest conflict este perceput de oameni ca fiind un conflict provocat de PSD în special din cauza refuzului de a

În sondajul PNL, pe locul 3 se află ALDE, cu 11.5%, apoi USR cu 10.2%, Pro România, cu 5.5%, apoi UDMR cu 5.1%. Partidul lui Dacian Cioloș, PLUS, are un scor de 5%, iar PMP 4.2% .