Tot în ședința de Guvern care este programată pentru această după amiază vor fi discutate și adoptate mai multe proiecte de lege, hotărâri și memorandumuri.

Între altele, pe ordinea de zi se află un proiect de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut privind Programul pe bază de rezultate în sectorul sanitar, încheiat între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Valoarea acordului de împrumut este de 500 de milioane de euro, sumele putând fi trase până la finalul anului 2023.

Pe agenda Executivului figurează şi un memorandum având ca subiect Acordul de principiu al Guvernului în vederea contractării unei facilități de finanțare de maxim 250 de milioane de euro, de la Banca Europeană de Investiţii. Banii vor fi utilizați pentru acoperirea parţială a cofinanțării Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 3 – Dezvoltarea Infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor.

Un alt proiect de hotărâre prevede modificarea HG 1486/2005 care propune ridicarea pazei și protecției cu jandarmi de la mai multe obiective, din Scroviștea, Complexul Vile Foişor din Sinaia şi Complexul Lotus cu vilele Nufărul, Trandafirul, Ghiocelul, Lotus şi anexele şi Panseluţa din cadrul Complexului Vile Neptun. Actul normativ are la bază o solicitare a RA – APPS care propune ca paza acestor obiective să fie asigurată de SPP.

De asemenea, ordinea de zi mai prevede adoptarea unor proiecte de lege privind ratificarea unor protocoale internaționale, proiectul de hotârâre pentru organizarea și funcționarea Ministerului Educației etc.

Ordinea de zi a ședinței  din 16 ianuarie 2020 poate fi consultată pe website-ul Guvernului.