Un deţinut, condamnat pentru furt calificat, care ispăşea pedeapsa la Penitenciarul Ploieşti, a evadat în timp ce lucra pe raza localităţii Poseşti, judeţul Prahova.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Prahova, marţi, în jurul orei 16.40, IPJ Prahova a fost sesizat de către reprezentanţii Penitenciarului Ploieşti că un bărbat care executa o pedeapsă privativă de libertate, în regim deschis, a plecat de la o societate comercială din comuna Poseşti, unde muncea, fără a mai reveni la penitenciar.

„În jurul orei 16,40, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au fost sesizaţi de către reprezentanţii Penitenciarului Ploieşti cu privire la faptul că un bărbat care executa o pedeapsă privativă de libertate în regim deschis a plecat de la o societate comercială din comuna Poseşti, unde desfăşura activităţi lucrative, fără a mai reveni la unitatea de penitenciar”, a comunicat IPJ Prahova. 

Deţinutul evadat se numeşte Bucur Florian Nicuşor, are 27 de ani şi este din judeţul Prahova. „Bărbatul are 1,80 metri înălţime, statură atletică, păr şaten, ochi albaştri, frunte lată, nu poartă mustaţă, barba rasă. Astăzi era îmbrăcat cu tricou verde, pantaloni bluejeans albastri trei sferturi, iar în picioare adidaşi albi”, au precizat polițiștii, care au avertizat persoanele care îl recunosc să sune la 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de Poliție. 

Persoanele care deţin informaţii utile în vederea depistării acestuia sunt rugate să sune la 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Bărbatul era condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru furt calificat, fiind recidivist. El este închis din septembrie 2017.