Campania „Detector pentru viață”, lansată. Detectoare de monoxid de carbon, donate românilor

Campania „Detector pentru viață”, lansată. Detectoare de monoxid de carbon, donate românilorDetectoare de gaze. Sursa foto: facebook

Alte detectoare de fum și monoxid de carbon vor fi donate de E.ON și Delgaz Grid. Este vorba despre 10.000 de detectoare care vor ajunge în casele românilor.

Detectoare de monoxid de carbon, donate românilor

A fost demarată Campania „Detector pentru viață”, lansată. Un număr de 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon, oferite de E.ON și Delgaz Grid, vor fi distribuite în gospodăriile din România. Această inițiativă face parte din campania „Împreună pentru siguranță”, care a fost lansată în 2012.

Raed Arafat a fost prezent, sâmbătă, la o conferință de presă organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde a fost lansată cea de-a doua ediție a campaniei „Detector pentru viață”.

„Cu sprijinul EON și Delgaz Grid noi am reușit să facem anul trecut o campanie de a pune 10.000 de detectoare din care 7.500 detectoare de fum, 2.500 detectoare de monoxid de carbon. Pompierii le-au montat în casele oamenilor, în colaborare și cu personal de la Delgaz Grid și cu pompieri voluntari, și i-au instruit cum să le folosească”, se arată în comunicat.

Detectoarele vor fi instalate până în luna iunie

Raed Arafat a mai subliniat că pe parcursul anului, cu sprijinul EON și Delgaz Grid, românii vor avea detectoarele montate în casă:

„Anul acesta - suntem la mijlocul săptămânii dedicate Protecției Civile, săptămână care este destinată prevenției și educației populației - din nou, cu sprijinul EON și Delgaz Grid vom avea încă 10.000 de detectoare care urmează să fie instalate până-n luna iunie în casele oamenilor”, a mai subliniat Raed Arafat.

Detectoare gratuit pentru mai multe județe

Raed Arafat a enumerat cele 20 de județe în care vor fi instalate gratuit cele 10.000 de detectoare: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și Vaslui.

„Peste 6.800 de incendii la locuințe au avut loc anul trecut în România. Din nefericire, 272 de persoane (12 au fost copii) au murit, iar alte 908 (40 au fost copii) au suferit diferite traume. Principalele cauze care au generat aceste incendii au fost: echipamentele electrice defecte sau improvizate, focul deschis și coșurile de fum defecte sau necurățate.

Ce poți face pentru a limita efectele dezastruoase ale unui incendiu? Poți monta detectoare de fum și de monoxid de carbon, pentru a te alerta înainte ca totul să ia amploare”, se arată în comunicatul emis de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.