Evenimentul ZileiActualitateDetaliul rușinos care privește 95% dintre oameni. Faci și tu asta?

Detaliul rușinos care privește 95% dintre oameni. Faci și tu asta?

Detaliul rușinos care privește 95% dintre oameni. Faci și tu asta?
Deși industria produselor de igienă a evoluat enorm în ultimele decenii, spălatul mâinilor după utilizarea toaletei este un obicei pe care nu toți oamenii în respectă ca la carte.

În marea lor majoritate, cei care folosesc toaleta nu se spală suficient de bine pe mâini, pentru a elimina toate bacteriile cu potențial periculos. Potrivit unui studiu LiveScience.com, este vorba despre 95% dintre persoanele luate în evidență în cadrul cercetării.

Același studiu spune că bărbații se spală mult mai rar pe mâini decât femeile. Doar doi din trei oameni folosesc săpunul după ce au terminat de folosit toaleta, iar unul din zece oameni nici măcar nu-și clătește mâinile cu apă.

Media spălatului pe mâini, mult sub cea recomandată

Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători a Universității Statului Michigan, care a studiat comportamentul colegilor lor, precum și al altor oameni după ce au folosit toaletele din baruri, restaurante și alte locuri publice. În total, 3,749 de persoane.

Medicii recomandă ca mâinile să fie spălate timp de cel puțin 15-20 de secunde după folosirea toaletei, așa cum folosesc doar 5% dintre oameni. Realitatea este că de fapt, cei care se spală pe mâini după ce utilizează toaleta, o fac timp de doar 6 secunde.

 


Accesează: