Evenimentul Zilei > International > Detaliile neștiute ale întâlnirii dintre Biden și regina Elisabeta a II-a
Detaliile neștiute ale întâlnirii dintre Biden și regina Elisabeta a II-a

Detaliile neștiute ale întâlnirii dintre Biden și regina Elisabeta a II-a

Președintele american Joe Biden și prima doamnă Jill Biden se întâlnesc duminică după amiază cu regina Elisabeta a IIa, la Castelul Windsor. Cuplul va primi o gardă de onoare și ceai în timpul vizitei, care este făcută în urma întâlnirilor summitului G7 din Cornwall.

Această întâlnire poată fi văzută ca un mesaj diplomatic semnificativ din partea guvernului britanic, dornic să susțină o relație cât mai bună cu noul președinte. Regina îl va întâlni pe Biden în incinta castelului, unde o gardă de onoare formată din Primul Batalion al Companiei Reginei, Grenadier, va interpreta imnul național al Statelor Unite.

Președintele Biden îl va însoți pe ofițerul care comandă garda de onoare, maiorul James Taylor și generalul-maior Christopher Ghika. După sosirea ceremonială, familia Biden se va alătura monarhului în interiorul castelului.

Diferența între Trump și Biden

În 2018, regina Elisabeta a avut o întâlnire cu președintele de atunci, Donald Trump. Au apărut fotografii în care acesta mergea în fața reginei, fiind privit ca un mesaj greșit din punct de vedere diplomatic.

Strategul Laura Fink, a declarat pentru Sky News că președintele Biden va primi această vizită ca pe o uriașă cinste și că nu ar fi surprinsă dacă președintele și regina ar observa că au multe lucruri în comun. „Este amuzant pentru că întâlnirea cu Donald Trump a fost caracterizată de regină drept a fi cel mai bun moment pe care l-a trăit în ultimii 25 de ani.

Cu președintele Biden, cred că va fi diferit. Odată cu trecerea recentă a prințului Philip în neființă și experiențele președintelui Biden privind pierderea unor persoane importante din viața sa, legătura dintre cei doi se va baza pe o conexiune plină de empatie. Cred că va fi un eveniment care va fi lipsit de probleme, fiind  mai mult bazat pe legătura dintre cei doi care își conduc țările de ceva timp.”

În cei 69 de ani de domnie a reginei Elisabeta, Statele Unite au avut 14 președinți. Biden va fi al 13-lea pe care regina îl va întâlni, Lyndon B Johnson fiind singurul președinte cu care Majestatea Sa nu s-a cunoscut.

Un pas diplomatic

Familia Regală este văzută ca un atu diplomatic extrem de important pentru Marea Britanie. Accentul pus pe interesele comune a început încă de vineri, când ducesa de Cambridge a găzduit-o pe prima doamnă, Jill Biden, în timpul unei vizite la o școală din Cornwall. Lordul Darroch, care a fost ambasadorul Marii Britanii la Washington în timpul administrației lui Trump, a spus că nimic nu se compară cu influența subtilă a reginei.

Acesta a declarat: „ Există o fascinație extraordinară pentru Familia Regală, astfel devenind un atu național uriaș care cred că ajută foarte mult.”

Vorbind despre modul în care regina se va pregăti pentru întâlnire, acesta a declarat că : „ va fi oferit un briefing al Ministerului de Externe pentru ea, pe care îl va citi și care va face parte din conversația cu președintele Biden. Însă, este atât de experimentată în acest lucru, încât s-ar putea descurca și fără. „, conform SkyNews.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: