Evenimentul Zilei > EVZ Special > Regina Elisabeta a suprins pe toată lumea la celebrarea oficială a zilei sale de naștere. A ales o culoare pe care nu a purtat-o niciodată
Regina Elisabeta a suprins pe toată lumea la celebrarea oficială a zilei sale de naștere. A ales o culoare pe care nu a purtat-o niciodată

Regina Elisabeta a suprins pe toată lumea la celebrarea oficială a zilei sale de naștere. A ales o culoare pe care nu a purtat-o niciodată

Regina Elisabeta a II-a, cel mai vârstnic suveran aflat în viață din lume, a participat la celebrarea oficială a zilei sale de naștere, stabilită pentru luna iunie.
Regina Elisabeta a II-a a împlinit 95 de ani pe 21 aprilie, însă celebrarea oficială a fost stabilită pentru luna iunie. În a doua sâmbătă din lună, suverana britanică își sărbătorește ziua de naștere participând la ceremonia tradițională Trooping of the Colour (Defilarea Drapelului).

A radiat de bucurie

Regina Elisabeta a II-a a radiat de fericire, scrie presa internațională. Suverana a purtat o vestimentație de culoare gri-porumbel cu accente de galben, ceea ce a surprins o parte dintre cetățeni întrucât paleta de culori se abate puțin de la cea tipică adoptată de regină.
Ținuta a fost ușor modificată, potrivit informațiilor transmise de creatorii de modă, care spun că au mai fost adăugați câțiva nasturi suplimentari la jacheta Reginei. Suverana a înlocuit și broșa pe care o purta de obicei la această ținută cu câteva diamante primite în dar de la Sultanul Omanului.
De data aceasta, ca și anul trecut, soldații şi fanfara militară au defilat şi au prezentat onorul la castelul Windsor, respectând distanța de doi metri. Salutul culorilor sau Trooping the Colour este o prezentare a steagurilor purtate de diferite regimente ale armatei britanice.
Ducele de Kent, verișorul Reginei Elisabeta a II-a, a participat și el la ceremonie, în calitate de colonel al soldaților care au defilat la eveniment. Gărzile au transmis că au dorit ca această zi să fie una „memorabilă și înălțătoare” pentru monarhie. Soldații au spus că au s-au pregătit patru luni de zile pentru evenimentul în cauză.
Tradiţia de a celebra ziua de naștere în luna iunie a fost instaurată în anul 1748, când George al II-lea, născut în luna noiembrie, a ales să ofere ocazia publicului să se bucure de aniversarea sa în timpul verii, conform dailymail.co.uk.