Evenimentul Zilei > EVZ Special > Regina Elisabeta a-II-a o va primi pe Jill Biden la Castelul Windsor. Când se va petrece marele eveniment
Regina Elisabeta a-II-a o va primi pe Jill Biden la Castelul Windsor. Când se va petrece marele eveniment

Regina Elisabeta a-II-a o va primi pe Jill Biden la Castelul Windsor. Când se va petrece marele eveniment

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a îi va primi pe președintele american Joe Biden și pe prima doamnă Jill Biden la Castelul Windsor pe 13 iunie, a anunțat joi Palatul Buckingham.
Jill Biden o întâlnește pe regina Elisabeta. Este prima călătorie prezidențială a președintelui Joe Biden în străinătate unde se va întâlni cu cele mai puternice figuri din lume, dar una dintre cele mai așteptate întâlniri este cu regina Elisabeta a II-a.
Întâlnirea va avea loc duminică la Castelul Windsor, unde regina îi va întâmpina pe Biden și pe prima doamnă Jill Biden, potrivit unui purtător de cuvânt regal. Cei trei vor lua ceai, potrivit purtătorului de cuvânt.

Este al 13-lea președinte al SUA cu care se întâlnește regina

Momentul vizitei nu a fost încă specificat, dar se știe că regina ia ceaiul de după-amiază în jurul orei 16:00. Aceasta va fi prima întâlnire între regină și președintele SUA de la moartea soțului ei, prințul Philip, în aprilie.

Vizita vine în condițiile în care Joe Biden va participa la summit-ul G7 din Cornwall, Anglia, care va avea loc în 11-13 iunie. Summit-ul G7 din Cornwall este, de asemenea, prima vizită a președintelui SUA în străinătate de când a preluat mandatul, în ianuarie, și cel mai mare eveniment diplomatic față în față de la izbucnirea pandemiei COVID-19.

Vineri, Jill Biden se va întâlni cu ducesa de Cambridge, Kate Middleton, deși încă nu există o confirmare.Dacă cele două doamne vor participa la un eveniment împreună, ar fi prima dată când se întâlnesc personal.

Biden se află în Marea Britanie pentru a se întâlni cu liderii G-7

Întâlnirea lui Biden cu regina va veni la doar nouă zile după nașterea celui de-al unsprezecelea strănepot al ei, Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, al cărui prenume este preluat din porecla reginei. Lilibet, fiica prințului Harry și a soției sale Meghan Markle, s-a născut în California, făcând-o cetățeană americană.
Sâmbătă, Biden se va întâlni cu membrii Bude Surf Veterans, un grup local de voluntari care asistă veteranii militari britanici cu leziuni de sănătate fizică sau mintală prin surfing. „Va găzdui o discuție cu veteranii și familiile lor despre impactul programului și asupra sănătății și bunăstării lor”, potrivit îndrumărilor din partea East Wing.
Programul este parțial finanțat de Fundația Invictus Games, o organizație fondată de prințul Harry, cu care Biden împarte o strânsă prietenie personală, scrie CNN.