Evenimentul Zilei > Actualitate > Detalii revoltătoare. Conducerea spitalului a vrut să ascundă adevărul. A fost sunat Vlad Voiculescu, în loc de 112
Detalii revoltătoare. Conducerea spitalului a vrut să ascundă adevărul. A fost sunat Vlad Voiculescu, în loc de 112

Detalii revoltătoare. Conducerea spitalului a vrut să ascundă adevărul. A fost sunat Vlad Voiculescu, în loc de 112

Tragedia de luni seara de la Spitalul Victor Babeș a fost ținută ascunsă timp de trei ore de DSU și Ministerul Sănătății. Autoritățile au aflat din timp de moartea pacienților. De la ora 17, dar comunicatul celor două instituții a apărut abia la ora 20. Și asta după ce informația s-a scurs în presă.

 

În tragedia de la Spitalul Victor Babeș, 3 pacienți din 8 care se aflau în tirul ATI au decedat după ce ventilatoarele de oxigen au rămas fără curent.

În loc să sune la 112, directorul spitalului a sunat la Vlad Voiculescu

Informația este că directorul medical de la Victor Babeș nu ar fi sunat la 112, ci ar fi sunat direct la Ministerul Sănătății și la DSU pentru a relata cele întâmplate. Așa a fost posibil ca ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, să ajungă rapid la fața locului. Raed Arafat și Vlad Voiculescu au fost cei care au făcut ca informația să fie ținută secret, cât mai mult.

Pacienții au decedat între orele 17:45 și 18:15. Este vorba de trei femei. Oficial s-a anunțat abia peste trei ore.

Ceilalți cinci pacienți au fost transferați: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca. Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.

Foarte grav este că nu s-a sunat la 112 ci la „șefi”. Poate că o intervenție urgentă ar fi fost mult mai benefică decât „vizita” rapidă a ministrului Voiculescu. Care potrivit surselor a stat la Spitalul Victor Babeș preț de câteva minute și a dispărut rapid, înainte de a se da publicității comunicatul.

Emanuel Ungureanu, deputat PSD, a criticat modul în care conducerea spitalului a decis să gestioneze situația. „Cred că ne trebuie să ne păstrăm cumpătul și echilibru când mor atâția oameni în spital. Îmi e foarte greu să vorbesc despre victime, despre morți. Eu am aflat în mod oficial în jurul orei 21:00. Dar în jurul orei 15:00 am primit un mesaj destul de confux în care mi s-a spus că sunt probleme la Babeș, că e o problemă cu o butelie de oxigen. Ceea ce mi se pare ciudat e că nimeni nu a sunat la 112. Dacă este o problemă, nu suni la domnul Arafat, nici la domnul Voiculescu. Vorbim de omor din culpă, de o neglijneță gravă”

Jandarmi mobilizați de urgență la spital

Mai multe echipaje ale Jandarmeriei au ajuns la această oră în faţa Spitalului Victor Babeş pentru a preîntâmpina posibilitatea ca oamenii să vină să protesteze, după cazul morții a trei pacienți Covid-19, potrivit Antena 3.

Forțele de ordine se pregăteau intens, luni seară, pentru a contracara eventuale proteste ale oamenilor revoltați de încă o tragedie în spitalele românești. Astfel, zeci de jandarmi au ajuns în perimetrul unității medicale formând adevărate cordoane și baricade. De asemenea, jandarmii pregăteau garduri în jurul spitalului. Atât pentru a delimita zona destinată jurnaliștilor de zona în care se vor desfășura cercetările, dar și pentru a preveni nemulțumirea unui eventual grup de protestatari.