Tudorel Toader va face luni această solicitare către Direcţia Naţională Anticorupţie şi Parchetului de pe lângă ÎCCJ. Protocoalele datează din 2009 şi sunt secrete.


CINE MINTE în scandalul PROTOCOALELOR SRI-DNA? Iohannis a pasat răspunderea, Kovesi a negat. Ce au spus la AUDIERI Coldea, Maior și Dumbravă


Despre existenţa acestor acestora s-a aflat în urma unui raport al Inspecţiei Judiciare trimis după o plângere formulată de omul de afaceri Sorin Strutinsky. Confirmarea că SRI are protocoale de colaborare cu alte instituţii ale statului a venit, pe 16 martie, de la cel mai înalt nivel.

Administraţia Prezidenţială a comunicat că protocoalele au fost încheiate fie la solicitarea SRI, fie la solicitarea celorlalte entități implicate. Preşedinţia a mai comunicat că responsabilitatea desecretizării acestor protocoale ar reveni părţilor implicate.


Băsescu indică ORIGINEA PROTOCOALELOR SRI-DNA. Cine este responsabil? „Niciodată nu am văzut…”


„Întrucât Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu a emis hotărâri prin care să impună încheierea unor protocoale între Serviciul Român de Informații și alte entități sau hotă- râri prin care să aprobe astfel de protocoale, activitatea de desecretizare a acestora nu intră în responsabilitatea Consiliului și, cu atât mai puțin, a Președintelui României”, se artăta în comunicatul președinției.


DESECRETIZAREA PROTOCOALELOR SRI-DNA, o BOMBĂ cu ceas pentru șefa DNA! Semnate în 2009, negate în 2017. Luni, o nouă CONFRUNTARE, Toader-KOVESI!


Premierul Viorica Dăncilă a solicitat desecretizarea protocoalelor încheiate de SRI arătând că, potrivit legii, „se interzice clasificarea ca secrete de stat a informaţiilor, datelor sau documentelor în scopul ascunderii încălcărilor legii, erorilor administrative, limitării accesului la informaţiile de interes public, restrângerii ilegale a exerciţiului unor drepturi ale vreunei persoane sau leză- rii altor interese legitime”.

EvZ vă invită să vă spuneți părerea cu privire la aceste protocoale de colaborare dintre serviciul secret și procurori: