Evenimentul Zilei > Social > Descoperirea unui medic român a revoluționat oncologia. Povestea doctorului Dr. Adrian Bot
Descoperirea unui medic român a revoluționat oncologia. Povestea doctorului Dr. Adrian Bot

Descoperirea unui medic român a revoluționat oncologia. Povestea doctorului Dr. Adrian Bot

Medicul român care a devenit celebru pentru descoperirea sa pentru vindecarea și prevenirea cancerului este un bănățean olimpic la Londra în anul 1986. Portretul doctorului Adrian Bot a fost afişat în Time Square din New York.

În urmă cu trei ani, făcea ocolul lumii ştirea despre Dr. Adrian Bot, românul care a descoperit leacul pentru cancer. Mai precis era vorba despre descoperirea uneia dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume. Portretul doctorului Adrian Bot a fost afişat în Time Square din New York, după ce terapia cu celule îmbunătăţite genetic a trecut de toate testele FDA (Food and Drug Administration – autoritatea de control al alimentelor din medicamentelor din SUA), relatează retetesivedete.ro .

Adrian Bot – absolvent al UMF Timișoara

Absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara şi doctor în medicină şi ştiinţe biomedicale la New York University – Mount Sinai School of Medicine, dr. Adrian Bot a primit, în noiembrie 2018, prestigiosul premiu Galien, echivalentul Premiului Nobel în Biotehnologie, în America.

Ca să ajungă așa departe, la propriu și la figurat, a plecat dintr-o comună din Banat. Dr. Adrian Bot s-a născut în Teregova, județul Caraș Severin, în 1968. A urmat apoi Liceul Matematică Fizică Informatică Timișoara. De aici a ajuns olimpic internațional la Fizică și a obținut locul II la Olimpiada de la Londra în 1986.

Doctorat făcut în SUA de Adrian Bot

După ce a absolvit Medicina la Timișoara a ajuns, în 1994, în America. Aici și-a făcut doctoratul.

CV-ul care a urmat acestui moment e impresionat. Bănățeanul a fost cercetător științific la Scripps Research Institute, La Jolla California între 1998 – 2000, apoi cercetător științific și director de laborator la Alliance Pharmaceutical Corp,  până în 2002. Ulterior, până în 2011 a fost director, senior director și apoi vicepreședinte Cercetare și Dezvoltare la MannKid Corporation, Valencia California. Din 2017 deține funcția de Chief Scientific Officer și apoi vicepreședinte Cercetare și Dezvoltare (Translational Medicine) la Kite Pharma, Kite, a Gilead Company.

Dr. Adrian Bot crede în şansele unui tratamentul „complet“ al cancerului

Dr. Adrian Bot, românul care a descoperit leacul pentru cancer, are mai multe brevete de invenție în domeniul vaccinării genetice (boli infecțioase, autoimmunitate, boli canceroase). Specialistul consideră că proiectul său cel mai important este cel legat de tratarea și prevenția cancerului. Reprogramarea sistemului imunitar la nivel genetic pentru a preveni infecții virale sau a trata boli autoimmune și canceroase.

Citește continuarea pe retetesivedete.ro