Evenimentul Zilei > Social > Vechi de 120.000 ani. DESCOPERIREA care UIMEŞTE OMENIREA. Dovezile uluitoare au generat SCIENCE ALERT la nivel global
Vechi de 120.000 ani. DESCOPERIREA care UIMEŞTE OMENIREA. Dovezile uluitoare au generat SCIENCE ALERT la nivel global

Vechi de 120.000 ani. DESCOPERIREA care UIMEŞTE OMENIREA. Dovezile uluitoare au generat SCIENCE ALERT la nivel global

Această este descoperirea care a uimit pe toată lumea, deoarece nimeni nu se aştepta ca în urma unui astfel de dezastru natural să se găsească o „comoară”.

Un ecosistem marin, vechi de 120.000 de ani, a fost descoperit în urma desprinderii aisbergului gigant din calota Larsen C.

'”Nu am observat niciodată o tranziţie atât de bruscă a condiţiilor de mediu în niciun ecosistem de pe Pământ,”' a declarat ecologistul Julian Gutt din cadrul Institutului Alfred Wegener, Germania.

Tranziţia epică a avut loc după ce aisbergul A68 a început să plutească şi să se dezintegreze pe ţărmurile nordice din Marea Weddel.

Ecosistemul descoperit a fost clasificat ca fiind o „Zonă Specială pentru Studii Ştiinţifice”, scrie Descopera.

Decizia protejează zona de realizarea oricărui tip de pescuit pe parcursul a doi ani, interdicţie care poate fi extinsă pentru 10 ani. În această perioadă cercetătorii vor avea şansa să  studieze vietăţile marine din zonă. ''Este o zonă necunoscută, extrem de importantă pentru cercetările ştiinţifice,'' a declarat biologul Susan Grant din cadrul British Antarctic Survey (BAS).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.