Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire surprinzătoare în bagajele unei femei. Vameșii din Nădlac au chemat imediat poliția
Descoperire surprinzătoare în bagajele unei femei. Vameșii din Nădlac au chemat imediat poliția

Descoperire surprinzătoare în bagajele unei femei. Vameșii din Nădlac au chemat imediat poliția

O tânără din Botoșani a ajuns după gratii în condițiile în care a încercat să introducă în țară o cantitate importantă de muniție militară.

Vameșii din punctul de frontieră Nădlac au fost mai mulți decât surprinși în momentul în care au verificat bagajele tinerei, în vârstă de doar 24 de ani. Aceasta avea în jur de 100 de cartușe, ascunse printre lucruri, pe care intenționa să le introducă ilegal în țară.

Văzând cu ce au de-a face, lucrătorii de frontieră au dat imediat alarma și au reținut-o pe femeie. Ei au sesizat Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase cerând intervenția acestora. Aceștia au confirmat că femeia în vârstă de 24 de ani, din județul Botoșani, a încercat să introducă prin punctul de frontieră Nădlac, muniție militară. Este vorba despre 100 de cartușe de calibrul 12.

Cele 100 de cartușe au fost ridicate de polițiști care au demarat cercetările și au întocmit un dosar penal în cauză. Femeia este anchetată pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. Femeia din Botoșani a fost reținută pentru 24 de ore și va fi prezentată magistraților arădeni, care vor lua și alte măsuri preventive dacă se impun.

Sursa foto: EVZ

Migranți ilegali descoperiți de Poliția de Frontieră

În același context, trebuie spus că polițiștii de frontieră au descoperit mai mulți cetățeni străini care încercau să ajungă ilegal în Occident. Este vorba despre trei afgani şi un pakistanez care au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din Giurgiu. Aceștia au călătorit din Turcia până în România ascunşi pe osiile unor semiremorci, a anunţat. Informația a fost prezentată de Poliţia de Frontieră Română.

Migranții ilegali au fost descoperiți în timpul unor controale specifice efectuate asupra a două Camioane. Unul era condus de un cetăţean ucrainean în vârstă de 43 de ani, iar celălalt de către un cetăţean român în vârstă de 26 de ani.

„Şoferii transportau conform documentelor de însoţire a mărfii, jante auto încărcate din Turcia pentru Letonia, precum şi granule de cauciuc, încărcate din Turcia, destinate unei societăţi comerciale din ţara noastră. În urma controalelor preliminare efectuate asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au depistat ascunse, pe osiile celor două semiremorci, patru persoane de sex masculin fără documente de identitate asupra lor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: