Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Oneşti. Bode recunoaște: Pe corpul uneia dintre victime erau urme de muniție
Cazul Oneşti. Bode recunoaște: Pe corpul uneia dintre victime erau urme de muniție

Cazul Oneşti. Bode recunoaște: Pe corpul uneia dintre victime erau urme de muniție

Ministrul de Interne a oferit noi detalii despre terifianta dublă crimă de luni, de la Onești. Ancheta a relevat că s-a folosit muniție neletală.

Cazul Onești. Bode recunoaște: erau urme de muniție! Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat, joi, că pe corpul uneia dintre victimele criminalului de la Oneşti erau urme de muniţie neletală. Demnitarul a precizat că din anchetă va rezulta exact poziţia de tragere. Declarația vine în contextul în care în spaţiul public au apărut fotografii cu trupul victimelor de la Oneşti și confirmă tot ce au scris ziariștii evz.ro. În fotografii în care se pot observa urme de gloanţe de cauciuc pe corpului unei victime.

Ministrul de Interne: ”Din anchetă va rezulta exact poziţia de tragere. S-au tras 2 cartușe a câte 15 bile de cauciuc”

Citește și: https://evz.ro/exclusiv-cazul-de-la-onesti-de-cate-ori-si-cu-ce-arma-a-fost-impuscat-asasinul-celor-doi-muncitori.html

https://evz.ro/crima-de-la-onesti-filmul-evenimentelor-cum-s-a-ajuns-la-asasinat-cand-au-fost-chemate-trupele-speciale.html

”Vom vedea exact ce muniţie s-a utilizat, câte gloanţe, muniţie letală, au fost trase, câte cu muniţie neletală. Aţi văzut şi m-aţi întrebat de acele urme de pe corpul uneia dintre victime. Erau urme de la muniţie neletală. S-au tras 2 cartuşe, fiecare cartuş are în compoziţie 15 bile de cauciuc. Din anchetă va rezulta exact poziţia de tragere, unde era agresorul, criminalul, unde era victima”, a declarat Lucian Bode.

Comentând intervenţia în cazul crimelor oribile de la Oneşti, ministrul Bode a declarat, miercuri seară, că nu s-a reuşit salvarea vieţilor unor persoane aflate în pericol. Acesta a apreciat că adjunctul IPJ Bacău s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului. Ministrul a mai afirmat că a fost ignorat trecutul infracțional al autorului crimelor. Mai mult, comunicarea cu acesta în timpul intervenţiei a fost ”defectuoasă”.

Miercuri, Lucian Bode a anunţat înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti. De asemenea, oficialul a anunțat că va urma şi sesizarea Parchetului pentru neglijenţă în serviciu. Luni, un bărbat a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti care i-a aparţinut şi pe care l-a pierdut anterior în urma unei decizii judecătorești. După câteva ore de sechestru i-a înjunghiat, ambii muncitori murind în urma rănilor. Agresorul a fost împuşcat în picioare, o mână și în abdomen de către poliţişti, fiind în continuare internat în spital. A fost transferat însă de la spitalul din Onești la Spitalul Județean Bacău, în cursul zilei de ieri.