Johannes Vissche, olandezul care a ucis-o pe Adriana, fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa, a făcut o victimă şi la Iaşi. În timpul vizitei sale din 2016, el a agresat sexual o altă fetiţă din comuna Horleşti, care atunci avea opt ani.

Părinții fetei din Iași l-ar fi recunoscut pe olandez ca fiind agresorul fiicei lor.

Pe 15 iunie 2016, olandezul a dat câteva ture prin sat, s-ar fi apropiat cu mașina de fetiță și ar fi ademenit-o înăuntru. A condus până la ieşirea din sat, ar fi luat-o pe în brațe și ar fi mângâiat-o în zonele intime.

Olandezul a venit de patru ori în România. Prima dată a fost pe 13 iunie 2016, pe ruta Viena – Otopeni. Atunci a stat doar trei zile și a plecat din Iași spre Viena.

A doua oară bărbatul a sosit pe 1 august 2017, dar de această dată pe ruta Amsterdam Otopeni. Bărbatul a plecat pe 5 august în Amsterdam din București. A treia oară a ajuns în București pe 23-24 iulie din Amsterdam și a plecat pe 27 iulie.

Anul acesta, când a omorât-o pe Adriana, bărbatul a venit pe 18 septembrie pe ruta Amsterdam-Otopeni și s-a întors în Olanda pe 21 septembrie.

Jurnalistul Adina Anghelescu a detaliat aceste informații: „Am să încep cu cele 4 vizite. După cum se observă el a venit prima dată și a stat trei zile, a doua vizită a stat patru zile, a treia oară patru zile și ultima dată teri zile. Intuiția îmi spune că a venit țintit.

Cred că el a avut o cunoștință printre pedofilii sau traficanții de carne vie și i-au spus unde sunt sate sărăcăcioase, unde nu prea sunt camere de supraveghere. Ce s-a întâmplat cu fetița, s-a întâmplat într-o curbă unde nu mai erau camere. A venit ca un prădător”, a concluzionat jurnalista.