Evenimentul Zilei > Social > Descoperire fantastică pentru medicină. Nu mai e nevoie de colonoscopie
Descoperire fantastică pentru medicină. Nu mai e nevoie de colonoscopie

Descoperire fantastică pentru medicină. Nu mai e nevoie de colonoscopie

Progresul tehnologic deschide posibilități extraordinare de diagnostic și tratament.

Descoperire fantastică pentru medicină!  Diagnosticarea cancerului intestinal s-ar putea schimba curând. În Marea Britanie se testează o tehnologie revoluționară pe 11 000 de pacienți .

Descoperire fantastică pentru medicină!

E vorba de o cameră extrem de mică încorporată într-o pastilă. Tot ce trebuie să facă pacientul e să înghită pastila. Ajunsă în intestin, camera începe să facă fotografii și îi ajută pe medici să diagnosticheze o tumoră în doar cinci ore, fără chinul colonoscopiei tradiționale.


Întâlnire secretă SUA-China în Alaska? Presa chineză aruncă bomba!


Genevieve Edwards, director executiv la Bowel Cancer UK, a declarat pentru Mail Online că s-ar putea schimba și modul în care medicii evaluează pacienții.

„Acestă tehnologie are potentialul de a face o diferenta uriasa pentru persoanele cu simptome de cancer intestinal. Mai exact, ar putea ajuta medicii să acorde prioritate celor care au nevoie urgent de teste suplimentare”.

Această capsulă a colonului are dimensiunea unei pilule mari de vitamine

Descoperire fantastică pentru medicină! Ar putea ajuta pacienții să evite să contracteze SARS-Cov-2

Simon Stevens, director executiv al NHS, a salutat studiul drept o „inovație autentică”. „Ceea ce sună a SF este acum o realitate.”

Pilula revoluționară ar putea ajuta, de asemenea, persoanele cu un risc mai mare de a contracta SARS-Cov-2 să evite deplasarea la spital pentru a fi investigate.


Alianța ruso-chineză atacă Luna. Pericol enorm pentru NASA


Dr. Ed Seward, director de endoscopie la University College London Hospitals, a declarat, de asemenea: „Pacienții care pot fi protejați sau precauți în privința mersului la un spital pot efectua procedura în confortul propriilor case”.

Simptomele cancerului intestinal pot fi dificil de observat în stadiile incipiente ale bolii. E vorba de mici modificări ale aspectului scaunelor, inclusiv o schimbare a consistenței acestora.

Unii pacienți cu cancer intestinal pot avea mucus în scaun sau pot slăbi. Medicii avertizează, însă, că aceste simptome pot avea și cauzeai puțin grave, scrie ziarul britanic Daily Express.

Biden a uitat iar pe ce lume se află. Momente de un penibil absolut