Descinderi la aripa tânără a clanul Scumpu! Gruparea este suspectă de violență și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

Descinderi la aripa tânără a clanul Scumpu!  Gruparea este suspectă de violență și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor sursa foto. EVZ

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R. au luat cu asalt clanul Scumpu. Au avut loc percheziții în această dimineață în baza celor 5 mandate de percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar de urmărire penală supravegheat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

La data de 11 mai 2022, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R., cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și Institutului Național de Criminalistică, respectiv de la arme, explozivi și substanțe periculoase din București și Ilfov, pun în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar de urmărire penală supravegheat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Ar fi vizată aripa tânără din Clanul Scumpu, din comuna 1 Decembrie

Tinerii se antrenau la o sală de kickboxing și agresau minori și tineri fără un motiv anume, în zonele neacoperite de camere de supraveghere.

content-image

Ne puteți urmări și pe Google News

„În dosarul de urmărire penală se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Acțiunea urmărește documentarea activității infracționale a unui grup de persoane bănuite că săvârșesc acte de violență, în special în zona unui complex comercial din București, prin agresarea unor tineri.

content-image

De asemenea, se are în vedere identificarea și indisponibilizarea bunurilor deținute ilegal.

Operațiunea de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice”, au declarat reprezentanții Poliției Române într-un comunicat.