Evenimentul Zilei > International > DER SPIEGEL: Garda Revoluționară a Iranului învață de la Hollywood
DER SPIEGEL: Garda Revoluționară a Iranului învață de la Hollywood

DER SPIEGEL: Garda Revoluționară a Iranului învață de la Hollywood

Narges Bajoghli a intervievat peste 200 de membri ai regimului iranian. Cercetătorul a dorit să știe cum reușesc ayatolahii să aibă așa mare influență, cu rezultate surprinzătoare, asupra populației tinere.

Regimul din Iran acordă o mare importanță propagandei, mijloc care se află în primul rând în mâinile puternicii Gărzi Revoluționare, care este, de asemenea, mobilizată atunci când vine vorba de înăbușirea protestelor. Această grupare joacă un rol important nu numai în misiunile militare ale Iranului în străinătate, ci și în afaceri și politică.

Narges Bajoghli a discutat cu membrii care sunt stâlpii puterii iraniene și a scris o carte despre ei. Ea predă la Universitatea Johns Hopkins din SUA. Expertul în Orientul Mijlociu a dorit să știe cum a transmis regimul tinerei generații Revoluția Islamică din 1978/79, având în vedere că aproximativ jumătate dintre iranieni au vârste sub 30 de ani și nu au fost martori la ea.

Bajoghli a intervievat peste 200 de susținători ai regimului iranian pentru cartea sa.

Rezultatul este o privire până acum unică în culisele mașinii de propagandă iraniană care rulează pe baza unor principii observate la Hollywood. Cercetarea pe teren nu a fost ușoară, pentru că Narges Bajoghli nu are rude în grupurile paramilitare ale Iranului, ci din contră provine dintr-o familie care este considerată în Iran mai degrabă anti-revoluționară, prin urmare a trebuit să fie foarte atentă la tipul de abordare și timp de patru ani a stabilit contacte prin intermediul altor proiecte.

Sursa

Traducerea: Vera Ștefan, RADOR