Evenimentul Zilei > International > Der Spiegel, dezvăluiri incredibile: Angajații misiunilor diplomatice germane de pe teritoriul Orientului Mijlociu eliberează vize falsificate pentru migranţi
Der Spiegel, dezvăluiri incredibile: Angajații misiunilor diplomatice germane de pe teritoriul Orientului Mijlociu eliberează vize falsificate pentru migranţi

Der Spiegel, dezvăluiri incredibile: Angajații misiunilor diplomatice germane de pe teritoriul Orientului Mijlociu eliberează vize falsificate pentru migranţi

Traficanții de persoane colaborează cu oficialii germani corupți de la consulatele germane din statele din Orientul Mijlociu care vând vize falsificate, anunţă ziarul german Der Spiegel.

Der Spiegel a făcut dezvăluiri incredibile despre  regimul de vize falsificate pentru migranții care doresc să meargă în Germania ca refugiați, iar autoritățile germane sunt reticente în investigarea acestor cazuri.

Programele corupte "au fost derulate fără probleme de către angajați în centrele de viză ale multor misiuni diplomatice germane din străinătate", în special în Orientul Mijlociu. Der Spiegel a raportat numirea consulatelor ca fiind "Călcâiul lui Ahile" în lupta împotriva traficului de persoane, spunând că angajații locali sunt un "punct slab", deoarece lucrează cu contrabandiști.

Sistemul presupus de corupție din Beirut nu face excepție. Acesta funcționează fără probleme de ani de zile pe zona vizelor ale multor misiuni diplomatice germane din străinătate. Angajații ambasadelor și consulatelor, în special în Orientul Mijlociu și Europa de Est, se află în mod regulat în centrul investigațiilor privind corupția. Avanposturile germane sunt considerate "Călcâiul lui Ahile" al luptei împotriva contrabandei – și sunt, prin urmare, o problemă pentru stat în ceea ce priveşte  migrația ilegală.

Traficanții locali de persoane au oferit vizele clienților lor prin funcționari consulari corupți, fără a fi nevoie de aprobare din partea departamentului de viză și de înregistrare din Germania.  Un astfel de documentul fals, potrivit voiceofeurope, costă între £ 2.350 și £ 10.200 și permite solicitantului de azil să intre "legal" în Germania prin intermediul programului său de primire a refugiaților.