Evenimentul Zilei > Politica > DEPUTAT, ŞOMER DE LUX: Compensatorii pentru o funcţie pierdută
DEPUTAT, ŞOMER DE LUX: Compensatorii pentru o funcţie pierdută

DEPUTAT, ŞOMER DE LUX: Compensatorii pentru o funcţie pierdută

Fostul deputat PC Florea Voinea a cerut conducerii Camerei salariile compensatorii cuvenite foştilor parlamentari care nu au mai prins un mandat şi precizează că de trei luni aşteaptă să fie propus pe o funcţie dintre cele care revin Alianţei PSD+PC.

Biroul Permanent al Camerei i-a respins solicitarea pe motiv că a fost trimisă cu întârziere.

„Subsemnatul Florea Voinea, deputat în legislatura 2004-2008, vă rog respectuos să-mi aprobaţi acordarea salariilor compensatorii pe lunile ianuarie şi februarie. Menţionez faptul că nu am beneficiat de niciun alt venit în această perioadă şi nu am cunoscut faptul că pentru obţinerea drepturilor băneşti prevăzute în lege este necesar să faci cereri lunare. Totodată, vreau să menţionez faptul că, în perioada ianuarie-februarie şi până în prezent, am aşteptat o nominalizare pe una din funcţiile ce revin alianţei PSD+PC”, spune Voinea în scrisoarea sa.

Conform statutului deputaţilor şi senatorilor, parlamentarii care nu mai sunt aleşi, dacă nu îşi găsesc un alt loc de muncă, au dreptul la trei salarii compensatorii.

Datorii de 900.000 euro

Voinea a plecat din parlament cu o datorie de 904.000 de euro. O parte, 34.000 de euro, reprezintă un credit pentru o maşină. Restul de 870.000 reprezintă un împrumut de la „o persoană fizică”, contractat în 2008 şi pe care trebuie să-l returneze în 2009. Voinea mai are un apartament de 150 mp în Bucureşti, o casă de 340 mp în Mogoşoaia şi încă două terenuri în ultima localitate.