Evenimentul Zilei > International > Democrații americani dau drumul la vânătoarea de polițiști! Au redus pedepsele!
Democrații americani dau drumul la vânătoarea de polițiști! Au redus pedepsele!

Democrații americani dau drumul la vânătoarea de polițiști! Au redus pedepsele!

Un proiect de lege controversat a fost depus în Senatul statului american Virginia de către democrați, în legătură cu statutul de polițist.

Potrivit proiectului atacul asupra unui ofițer de poliție  se transform într-un simplu delict, ceea ce înseamnă că pedeapsa pentru o astfel de infracțiune se va pedepsi cu mai puțin de un an de zile de închisoare.

Actul oficial a trecut deja prin Senatul Virginiei cu un vot de 21-15, ceea ce înseamnp că dacă va fi votat  „ar permite ca atacarea unui ofițer de poliție să fie considerată un delict dacă persoana atacată nu este rănită”.

Până în prezent, orice atac asupra unui ofițer de poliție din Virginia aduce cu sine o pedeapsă de cel puțin șase luni de închisoare, ceea ce nu va mai fi valabil după ce proiectul va deveni lege.

„Aceeași pedeapsă se aplică oricui agresează o persoană cunoscută ca judecător, magistrat, gardian de închisoare, pompier, administrator din justiție sau prim respondent”.

Măsura care modifică statutul polițistului și care este prezentă în proiectul de lege prevede:

„Elimină termenul minim obligatoriu de închisoare pentru un atac sau o agresiune împotriva unui judecător, magistrat, ofițer de poliție, gardian de închisoare, persoană implicată direct în îngrijirea sau supravegherea deținuților, pompier sau orice personal medical de urgență și prevede că o astfel de infracțiune nu mai poate fi considerată un atac dacă persoana atacată nu suferă o vătămare corporală”.

O asemenea lege, spun republicanii va oferi infractorilor să atace mult mai agresiv și mai des oamenii legii, ceea ce înseamnă că polițiștii vor deveni mai vulnerabili.

În 2019, în Virginia, 1.939 de ofițeri de poliție au fost atacați. În aproximativ 500 dintre aceste incidente ofițerii au suferit „răni minore”. În aproximativ 40 de cazuri au rezultat „răni majore”, inclusiv fracturi și răni severe.

Pasul următor pentru ca proiectul să devină lege este să fie adoptat și de Camera Delegaților din Virginia, controlată de Democrați, care ulterior va ajunge și pe masa Guvernatorului Democrat Ralph Northam, care este așteptat să semneze legea, potrivit tribuna.us

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: