Ministerul Transporturilor a anunțat într-o informare pentru presă că directorul general al TAROM, George Barbu, a renunțat la funcția pe care o ocupa în fruntea companiei aeriene naționale.

„Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor informează că astăzi, 9 iunie 2020, directorul general al companiei TAROM şi-a prezentat demisia, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie”, se arată în informarea prezentată jurnaliștilor.

Conform comunicatului de presă, în locul acestuia, la conducerea companiei TAROM, a fost mandatat Mihăiță Ursu care va ocupa postul pentru patru luni.

„Membrii Consiliului de Administraţie al TAROM au luat act de demisia domnului George Barbu şi l-au mandatat pe domnul Ursu Mihăiţă să preia funcţia de director general interimar pe o perioadă de 4 luni. Menţionăm că domnul Ursu Mihăiţă era membru al Consiliului de Administraţie al TAROM”, se arată în informarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

George Barbu a venit la conducerea TAROM în octombrie 2019, după ce directorul general anterior, Mădălina Mezei, a fost demis în urma scandalului în care l-a acuzat pe ministrul Transporturilor de la acea vreme, Răzvan Cuc, că i-ar fi cerut să țină la sol mai multe avioane în ziua moțiunii de cenzură. Măsura urmărea ca unii parlamentari să nu poată ajunge la București pentru votul din Parlament și astfel să nu poată participa la demiterea Vioricăi Dăncilă.

Noul manager interimar este vicepreședinte al Consiliului de Administrație a TAROM, funcție pe care o ocupă din martie 2020. De asemenea, el ocupă o funcție în Consiliul de Administrație la Poșta Română, unde a fost numit în luna februarie.

Mihăiță Ursu este director national de vânzări pentru România, Republica Moldova și Ungaria  pentru compania Bravo Europa SRL, principalul furnizor la nivel european a sistemelor complete de acoperișuri din țiglă metalizată.

Demisia managerului general vine la scurtă vreme după ce  TAROM a anunțat că va introduce noi rute interne, care să susţină repornirea turismului românesc, începând cu luna iulie.