Evenimentul Zilei > Social > Demisie la „Matei Balș”. Profesorul Adrian Streinu Cercel pleacă în Ajun de Crăciun
Demisie la „Matei Balș”. Profesorul Adrian Streinu Cercel pleacă în Ajun de Crăciun

Demisie la „Matei Balș”. Profesorul Adrian Streinu Cercel pleacă în Ajun de Crăciun

Medicul Adrian Streinu Cercel și-a dat demisia din funcția de director al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, joi dimineață. Acesta urmează să ocupe un post de parlamentar în Senatul României din partea PSD. Cele două funcții sunt incompatibile.

Adrian Streinu Cercel a condus Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, aproximativ 19 ani.

Încă din timpul campaniei electorale, Adrian Streinu Cercel anunța că va demisiona din funcția de manager în momentul în care va intra în Parlament.

„În momentul când voi deveni membru al Parlamentului României voi părăsi această funcție”, a declarat Adrian Streinu Cercel, înainte de alegerile de pe 6 decembrie 2020.

Adrian Streinu Cercel a candidat din partea PSD pentru un mandat în Parlamentul României. Adrian Streinu Cercel a ocupat locul doi pe lista PSD Bucureşti, după fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea.

Medicul a declarat în timpul campaniei electorale că specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, ci şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităţilor spitaliceşti, scrie Gândul.

La nivel medical, din partea PSD a mai intrat în Parlamentul României și reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila care ocupă un post  în Camera Deputaţilor.

Și Remus Mihalcea, managerul de la Spitalul Colentina din București a demisionat după ce a ajuns deputat PSD. În locul său a fost numit interimar Victor Cauni.

Recent, profesorul Adrian Streinu Cercel a făcut o recomandare recomandare care a șocat. Acesta a declarat că românii ar trebui să stea fiecare la casa lui, dar dacă acest lucru nu este posibil iar familiile vor să se reunească, la masa de Crăciun oamenii ar trebui să mănânce pe rând sau cu masca pe nas.

„De Crăciun și de Anul Nou lumea, pe bună dreptate, va avea tendința să se adune, să se viziteze, să fie împreună acasă. Și, deși toată lumea vrea să trăiască, am ajuns să ne comportăm ca și cum am vrea să murim. Când știm cât se poate de clar că dacă nu ne ferim de circulația acestui virus, nu purtăm mască tot timpul și ne îmbolnăvim, atunci 40 la sută dintre cei care se îmbolnăvesc vor ajunge la spital, iar dintre aceștia 5% vor avea nevoie de terapie intensivă unde, se vede cu ochiul liber, nu mai sunt locuri. Depinde de noi ce vrem în această perioadă”, a explicat prof. Streinu-Cercel, la Medika TV.