La ședință au participat și vicepremierul Dan Barna, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

După ședință, Klaus Iohannis a declarat: „Pandemia, din păcate, este cu noi, chiar dacă în ultimele zile avem mai puține persoane infectate. Avem prea multe persoane la pandemie, prea multe persaone infectate. Cum va fi de Crăciun. Nu vom introduce măsuri noi, însă restrictiile de acum rămân în vigoare. Nu este ceva opțional. Vă rog să vă conformați dacă nu vreți ca de Sărbători să ajungeți în spital.

Campania de vaccinare începe în România și în toată UE exact pe data de 27 decembrie, duminică. Se începe cu o primă tranșă, dar deja după Crăciun încep să vină primele tranșe de vaccin. Vaccinurile sunt sigure, eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Dragi români, aveți grijă de voi, respectați restricțiile. Multă sănătate și Crăciun fericit!”.