Demisie în Guvernul Orban. Politica primează în fața învățământului

Demisie în Guvernul Orban. Politica primează în fața învățământului

Luminiţa Barcari, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru învăţământ preuniversitar și-a anunțat miercuri demisia din funcție. Candidaturile sunt mai importante.

Purtătorul de cuvânt al MEC, Cristian Tănase, a confirmat demisia.

Astfel, Ministerul Educației rămâne fără secretarul de stat responsabil de întreg învățământul preuniversitar, pentru a doua oară în decurs de 3 luni, de această dată definitiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luminiţa Barcari a demisionat din funcţie, pentru a candida din partea PNL în alegerile parlamentare din 6 decembrie, după ce pe perioada alegrilor localele, aceeași Bercari s-a chinuit să obțină și șefia Consiliului Județean Ialomița dar a pierdut bătălia.

Acum, partidul de guvernământ a decis ca Barcari să deschidă lista candidaților la Camera Deputaților în județul Ialomița, în contextul în care școlile nu au nici astăzi răspuns la întrebări fundamentale cum ar fi chiar modalitatea de funcționare în timpul pandemiei, soarta tezelor, a simulărilor.

În toamna aceasta, candidatura Luminiței Barcari la alegerile locale a deveni subiect de controversă publică, după ce aceasta și-a luat concediu de odihnă cu o săptămână înainte de deschiderea școlilor, pentru a se ocupa de campania electorală. În cele din urmă, ea a pierdut cursa pentru șefia Consiliului Județean Ialomița.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, pe 13 septembrie, că secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Luminița Barcari este în concediu de odihnă, exact în perioada în care deschiderea școlilor era subiectul principal pe agenda publică, informează educatieprivata.ro.

Întrebată de jurnaliști, la o conferință de presă, unde este secretarul de stat pentru preuniversitar, Monisa Anisie a răspuns: „Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar este în concediu în acest moment.”

Secretarul de stat Luminița Barcari a explicat, în aceeași zi, pentru Educație Privată circumstanțele în care a decis să își ia concediu de odihnă în perioada în care se află în campanie electorală pentru șefia Consiliului Județean Ialomița.

Secretarii de stat numiți de Ludovic Orban la Educație și care au abandonat școala pe 14 septembrie, pentru a-și face campanie electorală, sunt Luminița Barcari și secretarul de stat pentru Relația cu Parlamentul și Proiecte europene, Dragoș Rădulescu – candidatul PMP pentru funcția de primar al Ploieștiului. Numai că niciunul nu a câștigat postul pentru care a candidat.