Evenimentul Zilei > Politica > Sora unei jurnaliste i-a luat locul unui greu din PNL! Orban i-a semnat demisia. Oficial
Sora unei jurnaliste i-a luat locul unui greu din PNL! Orban i-a semnat demisia. Oficial

Sora unei jurnaliste i-a luat locul unui greu din PNL! Orban i-a semnat demisia. Oficial

La puţin timp după ce Ludovic Orban a primit demisia lui Ciprian Ciucu din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Violeta Vijulie a preluat şefia ANFP.

Violeta Vijulie a fost la un moment dat alegerea PNL la alegerile locale de la 27 septembrie, dar în cele din urmă formaţiunea condusă de Ludovic Orban a decis ca Adrian Moraru să fie cel să lupte pentru Primăria Sectorului 3. Violeta Vijulie este sora jurnalistei Elena Vijulie Tănase (n.r. – căsătorită cu Stelian Tănase), care în acest an şi-a dat demisia de la Digi24 şi a preluat conducerea postului Radio Europa Liberă.

Violeta Vijulie a devenit noul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici beneficiind în mod direct de demisia
lui Ciprian Ciucu, noul primar al Sectorului 6, care s-a retras de la ANFP pentru a nu fi în situaţia de incompatibilitate. Vijulie ocupa funcţia de vicepreşedinte al ANFP înainte ca Ciprian Ciucu să-şi anunţe demisia.

Violeta Vijulie s-a impus în memoria publicului mai ales la 5 aprilie 2019, când a lansat acuzaţii dure la adresa lui Ion Iliescu, în cadrul emisiunii „Exces de putere”, de la Antena 3, în care moderatoarea Oana Zamfir i-a atras atenţia că trebuie să prezinte probe. „PSD s-a format din partidul foștilor torționari. Asta s-a întâmplat cu PSD. PSD e partidul torţionarilor. Torționarul Ion Iliescu a dat ordin să fie omorâţi oameni. Este dosar în justiție. Prin ordinele lui Iliescu s-a ajuns la moarte de oameni”, spunea Vijulie la acea vreme.

Ciucu şi-a anunţat demisia recent

Iată ce mesaj îi transmitea Ciucu lui Ludovic Orban la 28 octombrie, motivând că mandatul de primar câştigat la alegerile locale din septembrie este prioritar pentru el. „Am preluat mandatul la ANFP pe 4 decembrie 2019 şi aproximativ sunt 11 luni de mandat.

Întrucât am fost instituit în funcţia de primar al Sectorului 6, am 15 zile la dispoziţie ca să optez pentru una dintre cele două funcţii care sunt incompatibile, cea de preşedinte ANFP şi cea de primar al Sectorului 6.

Nu am aşteptat 15 zile, am aşteptat doar câteva zile şi astăzi îmi voi prezenta demisia în faţa primului-ministru din poziţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi voi rămâne exclusiv cu funcţia de primar al Sectorului 6”, a spus fostul şef al ANFP.

Cu privire la cele semnalate, trebuie subliniat că ambele decizii – de eliberare din funcţie a lui Ciprian Ciucu şi de numire a Violetei Vijulie – au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.

foto: Violeta Vijulie

sursa: agerpres.ro

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: