Ce l-a determinat pe Ciprian Ciucu să anunţe această demisie din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP)? Liberalul a dezvăluit că nu poate deţine cele două funcţii care încalcă legislaţia referitoare la incompatibilitate.

„Am preluat mandatul la ANFP pe 4 decembrie 2019 şi aproximativ sunt 11 luni de mandat. Întrucât am fost instituit în funcţia de primar al Sectorului 6, am 15 zile la dispoziţie să optez pentru una dintre cele două funcţii care sunt incompatibile, cea de preşedinte ANFP şi cea de primar al Sectorului 6.

Nu am aşteptat 15 zile, am aşteptat doar câteva zile şi astăzi îmi voi prezenta demisia în faţa primului-ministru din poziţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi voi rămâne exclusiv cu funcţia de primar al Sectorului 6”, a declarat Ciprian Ciucu.

La final şi-a prezentat bilanţul

De asemenea, în cadrul conferinţei de presă în care a anunţat renunţarea la funcţie, Ciucu a profitat de ocazie pentru a-şi prezenta bilanţul activităţii pe care a derulat-o în funcţia de preşedinte al ANFP. El a divulgat că a mai luat o decizie importantă tocmai pentru a evita discuţiile.

Astfel, în cele două zile în care a fost şi primar al Sectorului 6, dar şi preşedinte al ANFP, Ciprian Ciucu a decis că se impune să-şi ia concediu fără plată de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Lui nu i s-a părut normal să ia salariu din două părţi.

Înainte să se impună la ultimele alegeri locale, Ciucu fost consilier general al Municipiului București, ales pe listele PNL. Mandatul său la Consiliul General al Municipiului Bucureşti a început în iunie 2016.

Funcţii importante pentru Ciucu

În decembrie 2019, acesta a demisionat de la CGMB pentru a deveni președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP). La 42 de ani, Ciucu a câştigat Primăria Sectorului 6 fiind susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS.

Înainte de ocupa funcţia de consilier general al Municipiului Bucuresti, el a fost preşedintele Consiliului Naţional de Integritate, instituţie în subordinea căreia funcţionează mult mai cunoscuta Agenţie Naţională de Integritate (ANI).

Mai trebuie spus că primarul Sectorului 6 a fost şi director de programe, dar şi membru al consiliului director al Centrului Român de Politici Europene (CRPE), pe care l-a fondat impreuna cu Cristian Ghinea.

explicaţie foto: Ciprian Ciucu l-a însoţit pe Nicuşor la o secție de vot din Sectorul 6, la 27 septembrie 2020; candidatul independent susținut de PNL și USR-PLUS pentru Primăria Capitalei s-a prezentat la vot alături de soţie şi fetiţă.

foto: Răzvan Vălcăneanţu

sursa: Agerpres