În 1992, AC Milan era pe val în Serie A, dar și în Europa. „Diavolii” erau pe atunci pregătiți de legendarul Fabio Capello, cel care îl înlocuise pe banca milanezilor pe un alt nume imens, Arrigo Sacchi. Era o perioadă în Scudetto era împărțit între orașele Milano și Torino, din nordul Italiei.

A fost un an în care Milan a cules laurii fotbalului italian, fiind sub patronajul lui Silvio Berlusconi, iar în echipă se regăseau „coloși” precum Marco van Basten, Jean-Pierre Papin, Roberto Donadoni, Frank Rijkaard, Dejan Savicevic, Ruud Gullit, Zvonimir Boban și mulți alții.

Practic, era o bătălie acerbă între Milan și Juventus. De bani nu ducea lipsă niciunul dintre aceste cluburi. În Premier League, de exemplu, Alan Shearer devenise cel mai scump jucător, având un preț de 3,6 milioane de lire sterline.

Lentini, mai scump ca marele Papin

În Serie A, AC Milan și Juventus se luptau pentru semnarea unui jucător a cărui taxă de transfer le va returna de aproape patru ori mai mare decât această sumă. O luptă crâncenă între noul și vechiul mascul-alfa din Serie A. În acea vară, Milan a devenit primul club care a rupt bariera de 10 milioane de lire sterline, odată cu transferul francezului Jean-Pierre Papin de la Marseille. Ca răspuns, Juventus a depășit suma milanezilor și l-au achiziționat pe Gianluca Viali, de la Sampdoria, pentru 12 milioane de lire sterline.

Pentru Milan a urmat o altă „țintă” scumpă. Aceasta era Gianluigi Lentini, de la AC Torino. După achiziționarea lui Papin, Lentini părea, însă, o mutare lipsită de valoare.

În același timp, Lentini era dorit și la Juventus, marea rivală a lui „Toro”, și astfel valoarea jucătorului se dublase, ba chiar se triplase. Dar clubul torinez a vrut să-i dea o palmă „Bătrânei Doamne” și nici măcar nu și-a imaginat vreo secundă cum ar fi arătat Lentini în echipamentul cu dungi albe și negre. Astfel, că, în 1992, pe când avea doar 23 de ani, Gianluigi Lentini a fost transferat pe „San Siro”, la AC Milan.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE