Sebastian Kurz și-a șocat interlocutorii la o reuniune a unor oficiali europeni de la Luxemburg, când a afirmat:

„Am pierdut controlul. În acest moment, nu noi, UE, suntem cei care decidem cine intră în Europa, ci traficanții de persoane.”

 


Guvernul de la Viena face presiuni pentru adoptarea unei soluții europene a crizei imigranților, de vreme ce, și după acordul cu Turcia, aceștia continuă să vină aduși de traficanți în camioane, bărci sau alte vehicule de către rețelele bine organizate din Africa de Nord și Europa de Est.

Planul propus de Austria prevede ca imigranților care sosesc în ambarcațiuni să li se permită să acosteze pe insule, dar să nu li se mai permită să plece de acolo.

Această măsură este asemănătoare celei aplicate de Australia față de imigranții care încearcă să intre în țară cu ambarcațiunile: aceștia fie sunt trimiși înapoi, fie sunt găzduiți pe câteva insule speciale amenajate.

De asemenea, Kronen Zeitung citează informații „scurse” din Luxemburg, despre propunerea de a se crea „centre de detenție” în țări terțe, existând deja negocieri în acest scop cu state din zona Africii de Nord.

Te-ar putea interesa și: