Evenimentul Zilei > Politica > Declaraţia de AVERE a lui MIHAI TUDOSE. Şi-a luat două MERCEDES-URI cu bani CASH
Declaraţia de AVERE a lui MIHAI TUDOSE. Şi-a luat două MERCEDES-URI cu bani CASH

Declaraţia de AVERE a lui MIHAI TUDOSE. Şi-a luat două MERCEDES-URI cu bani CASH

Mihai Tudose a continuat să atace sistemul bancar din România propunându-le să „facă o activitate normală, să facă banking în România şi să îşi plătească dările la stat”.

„Să facă o activitate normală, să facă banking în România, să își plătească dările la stat. Am mai auzit țipete și scâncete: 'Domnule, dar știți câți bani plătim noi la stat?. Adică impozite pe clădiri și impozite pe salarii. Am înțeles că îți plătești impozitul pe clădirea mare și frumoasă făcută eventual tot cu banii noștri și îți plătești impozitul pe salariul ăla frumos, de șef de bancă. Păi nici pe alea nu vrei să le plătești? Eu vorbesc de impozitul pe profit, că dacă, repet, tu ești bancă și n-ai profit, avem o problemă”, a susținut Tudose, potrivit Agerpres.

Premierul a mai declarat că nu are absolut deloc încredere în băncile din România, motivând că el nu îşi primeşte nici măcar salariul pe un card, deoarece nu doreşte să le plătească absolut niciun comision.

Deşi un stat are posibilitatea legală de a-i scăpa pe clienţii unei bănci de comisioane, Mihai Tudose este probabil singurul prim-ministru din UE care nu îşi primeşte salariul pe card.

Ceea ce este cua devărat interesant este că în declaraţia de avere apar două autoturisme marca Mercedes, unul din anul 2011, iar celălalt din 2015.

Mașini deloc ieftine dar pe care, în mod misterios, Mihai Tudose a reușit să și le achiziționeze fără a avea conturi în bancă și, în general, fără a avea de-a face cu băncile.